Prima Pagina Apple Apple iti explica tehnologia Fusion Drive din iMac 2012 si Mac Mini...

Apple iti explica tehnologia Fusion Drive din iMac 2012 si Mac Mini 2012

  In cadrul conferintei pentru prezentarea iPad Mini si iPad 4, Apple a anuntat includerea unei noi tehnologii in Mac-urile sale, ea numindu-se Fusion Drive. Intr-o scurta explicatie, ea va permite sa folositi flash storage si HDD-uri intr-un fel de matrice raid care foloseste flash storage-ul drept cache pentru permite sa faceti totul mai rapid pe calculatoarele voastre, dar beneficiind de proprietatile tehnologiilor din ambele tipuri de medii de stocare. Fusion Drive-ul poate fi utilizat numai in iMac 2012 si Mac Mini 2012, iar intr-un document de suport Apple explica beneficiile si limitarile sale.

Presented as a single volume on your Mac, Fusion Drive automatically and dynamically moves frequently used files to Flash storage for quicker access, while infrequently used items move to the hard disk. As a result you’ll enjoy shorter startup times, and as the system learns how you work you’ll see faster application launches and quicker file access. Fusion Drive manages all this automatically in the background.

  Explicatiile tehnice complexe le gasiti acolo si daca doriti sa aflati mai multe despre tehnologie, va recomand sa vizitati pagina respectiva.

 • Lender

  eu nu cred ca apple mai are ce sa inventeze… cu alte cuvinte a ajuns la “apogeu” toate produsele au ecrane retina inafara de imac (pana in 2015 vor avea si ele sunt sigur) si macbook-urile (care cred ca anul viitor vor avea si ele). Mi se pare destul de interesanta tehnologia asta. Sunt curios daca vor aparea Quad-Core pe MacBook Air de 11′ si 13′ si pe MBP de 13′.

 • Leo

  Seagate Momentus.

 • Henry

  @Lender: Tocmai aia ii ca nu trebe sa inventeze nimic.. ei au facut partea mai grea pana acuma, adica cea a OS-ului. Sigur ca mai au de lucru la Maps, da’ o sa se rezolve si aia intr-un an.
  Ei acuma si daca cativa ani doar baga hardware tare(partea pe care android s-a concentrat cel mai mult) nu o sa aiba pb pt ca ecosistemul ii f bine inchegat.

 • crocodilu

  existau hdd hybrid de mult, in general cu 32GB flash, care incearca sa faca acelasi lucru, mutatul dinamic al datelor. Acu nu se stie daca ei au tot un hybrid sau au pus 2 hdd-uri.

 • Chatagra

  Daca e hibrid va fi nasol in momentul cand va ceda hdd/ssd-ul …toata lumea stie ca piesele de schimb de la apple sunt foarte scumpe .

 • Victor Bulgar

  Tehnologie similara (poate chiar aceeasi) a aparut de cativa ani, HDD-uri hibride cu SSD de 4GB pentru operatii de acces rapide, altele pentru partitia de sistem, altele cu cateva HDD-uri si un SSD legate in RAID-5 pentru viteza maxima si siguranta a datelor. Nu stau sa ma adancesc, sunt sigur ca Fusion Drive are ceva nou, insa per total nu este o implementare noua.

 • Hybrid

  Mai bine ar lucra la flash storage de 128 gb(sau mai mare) pentru iDeviceuri…

 • Leo

  @Victor Bulgar. Da, are ceva nou: numele. HDD-urile sunt 100% Seagate.

 • Anonymous

  daca spre exemplu cumpar un imac model nou iesit acum ti-l da si cu ssd si cu hdd sau trebuie sa alegi intre ssd si hdd.stie careva cum va fi?

 • Leo

  Ai stocare HDD – flash hibrid, 2 in 1.

 • Pascal

  chiar este seagate momentus xt stage3. seagete este dealtfel si detinatorul exclusiv al tehnologiei hibride si totodata furnizorul de hdd-uri preferat de apple.

 • Alin Cristian

  Hmm ciudat ce spui “Pascal” , am macbook si a venit cu o prastie de fujitsu siemens…

 • Pingback: Fusion Drive poate fi utilizat si pe vechile Mac-uri | iDevice.ro()