Intel lucreaza la dezvoltarea procesoarelor cu 48 de nuclee, ele vor ajunge in smartphone-uri si tablete

  Anul trecut a inceput o “cursa a inamarii” terminalelor Android cu procesoare quad-core, procesoare care in final s-au dovedit a nu fi chiar atat de grozave in fata procesoarelor dual-core facute de Apple. Cu 48 de nuclee intr-un chip am putea face 48 de lucruri importante simultan, totul chiar pe un smartphone sau o tableta, insa asta abia in cativa ani de zile. Desi se spune ca va trece un deceniu pana cand vom avea asemenea procesoare pentru terminale mobile, cei de la Intel spun ca ele ar putea ajunge mult mai rapid pe piata.

I think the desire to move to more natural interfaces to make the interaction much more human-like is really going to drive the computational requirements. Having large numbers of cores to generate very high performance levels is the most energy efficient way to deliver those performance levels.

  In 5 – 10 ani probabil vom vedea asemenea procesoare comerciale pentru desktop-uri si laptop-uri, iar abia dupa ce aceste produse vor folosi tehnologia, o vom vedea si in terminale mobile. Desigur ca a avea 48 de nuclee pare mult prea mult intr-o era in care procesoarele quad-core se descurca fara probleme cu orice task, insa ele ar fi binevenite daca software-ul viitor ar sti ce sa faca cu ele. Putem avea si 24 de nuclee in terminalele mobile in urmatorii ani, insa ele vor fi inutile daca nu va exista software care sa le foloseasca la potential maxim.

7 COMENTARII

  1. 48 de nuclee intr o singura pastila ? pai chiar ne am denaturat daca toata munca asta colosala se regaseste in jocuri ,in telefoane ,in nustiu mai ce electronice ,dar ma uit in jur si vad in fiecare zi lucruri si tehnologie noua care ar cam vrea mai tot individu insa ceva revolutionar pentru sanatatea omenirii ,pentru alimentele omenirii nu se lucreaza ,sau gresesc , se lucreaza !!! ma rog oi fi eu asa mai cu opinii tampite fata de moda actuala !

  2. @Andrei M. Nu se reinventeaza electricitatea, ci modalitatea de stocare a unei cantitati de energie mai mare intr-un spatiu cat mai compact. Cum sa reinventezi electricitatea? Poate modalitatea de a obtine asta prin diferite proceduri…Esti funny :))