Aplicatiile care monitorizeaza si reduc traficul de date consumat de voi, reduc semnificativ si viteza de navigare pe internet

10

  Saptamana aceasta v-am prezentat aplicatia Onavo Count si v-am spus ca prin intermediul ei puteti afla ce trafic de date fac aplicatiile voastre in fiecare luna. Problema cu aceasta aplicatie, si altele asemenea, este ca tot traficul vostru de internet este transferat prin serverele dezvoltatorilor si aici apar inconvenientele. Practic atunci cand voi accesati orice link de pe internet, iOS-ul redirectioneaza traficul de internet prin serverele Onavo care devine intermediar si incetineste totul.

  Ca sa va dau un simplu exemplu, daca inainte sa instalez aplicatia si sa o folosesc, aveam un timp de raspuns mediu de 40 – 50 ms la aproape orice website, dupa instalarea aplicatiei timpii de raspuns au crescut de aproape 10 ori. Cresterea timpului de raspuns a fost acompaniata si de o redurece cu cativa Mbps a vitezei de navigare pe internet, iar pentru mine ideea de a sti ce trafic de internet fac aplicatiile nu este primara vitezei de navigare pe internet.

  Din pacate si alte aplicatii asemanatoare functioneaza aproximativ la fel si partea cea mai proasta este ca dupa dezinstalarea aplicatiei traficul vostru este in continuare redirectionat catre servere. Onavo Count a instalat in iOS un profit care redirectioneaza traficul si voi trebuie sa il stergeti, iar mai apoi sa resetati setarile de retea pentru a avea in final conexiunea de internet anterioara. In mare este important sa alegeti cecea ce conteaza mai mult, viteza de navigare pe internet sau ideea de a sti cat trafic de internet consuma aplicatiile voastre.