Prima Pagina Apple In Q3 2012 cota de piata a iPad ar fi scazut cu...

In Q3 2012 cota de piata a iPad ar fi scazut cu aproape 10% fata de Q3 2011

  Cei de la IDC au publicat astazi primele cifre cu vanzarile si cotele de piata ale producatorilor de tablete, iar Apple ar fi pierdut aproape 10% din cota de piata detinuta in aceeasi perioada a anului trecut. Informatiile celor de la IDC sunt preliminare, in mare se bazeaza pe presupuneri si trebuie mentionat faptul ca desi Apple spune cat vinde catre clienti, in cazul celor de la Samsung, de exemplu, vorbim despre unitati vandute catre magazine si nu direct catre clienti.

  A doua “problema” este ca IDC spunea anul trecut ca Apple are o cota de piata de 61.5% pe piata tabletelor, acum spune ca de fapt ea ar fi de 59.7%, deci undeva exista o mica eroare in calculele lor. Avand in vedere ca vorbim despre cifre preliminare, eu nu le-as privi cu foarte mare incredere deocamdata, insa este clar ca Apple a pierdut o parte din cota de piata detinuta la nivel global, acum ramane sa vedem cat anume a pierdut.

 • Andrei78

  Revine cu iPad mini .

 • Mihai_rt

  Normal ca pierde cota de piata cand pe piata sunt sute de chinezarii cu android vandute la preturi derizorii

 • Victor Bulgar

  Pai in tabel scrie Shipments, care se refera, probabil, la toti, nu numai la Samsung. Oricum, cresterea inregistrata de Samsung e uimitoare, avand in vedere ca vorbim de produse din plastic ieftin.

 • @Victor Bulgar: Hai lasa, ca stii ca la Apple shipments inseamna produse vandute catre utilizatori. Apple foloseste expresia units in channel inventory pentru a vorbi despre ce are in magazine. Stiu ca esti de partea Android-ului de la o vreme, dar n-o stalci, ca aia de la Samsung mint de rupt doar ca sa iasa bine. Sunt sigur ca in numarul ala al lor de tablete sunt incluse si Google Nexus 7.

 • Victor Bulgar

  Nu e vorba de a cui parte sunt, imi plac foarte mult produsele Apple, toate. Nu am cum sa nu spun asta, din timp ce urmaresc site-ul tau zilnic, dar niciunul dedicat Android-ului. Pur si simplu am constatat un fapt, si am fost uimit nu de cresterea generala a Samsungului, ci de faptul ca un plastic ieftin se vinde tot mai bine. Si chiar daca tin apararea uneori produselor cu Android, ele ma lasa rece. Note 2 mi l-am luat pentru ca a fost ieftin si imi ofera ce imi trebuie la universitate, o multime de aplicatii gratuite etc, dar el nu ma incanta. iPhone-ul il adoram, stii bine sentimentul, dar l-am dat acum pentru ca l-am putut vinde scump, si o sa mi-l cumpar cand apare oficial (la noi anul asta intarzie, iar la Moldcell e 900 euro).

 • Marius

  Ce imi plac toti astia de au cate un Android din sila…primit cadou…s-au impiedicat de el pe strada…se dadeau gratis la coltul blocului…

 • Victor Bulgar

  @Marius, esti foarte funny! Probabil esti scriitor, caci lumea reala vad ca n-o intelegi!