Prima Pagina Apple Motorola vrea ca Apple sa plateasca intre 9 si 10$ pentru fiecare...

Motorola vrea ca Apple sa plateasca intre 9 si 10$ pentru fiecare iPhone care ii utilizeaza tehnologiile

  In SUA urmeaza sa inceapa un proces intre Apple si Motorola, iar un document tinut secret de catre instanta releva faptul ca Motorola cere de la Apple intre 9 si 10$ pentru licentierea tehnologiilor sale catre fiecare iPhone al companiei. Motorola face un calcul simplu: spune ca diferenta in pret dintre un iPod Touch si un iPhone decodat este de 400 – 450$, la acest pret aplica o rata de licentiere de 2.25% si ajunge la un cost de pana in 10$ pentru licentierea tehnologiilor sale catre orice iPhone.

The most interesting revelation is that Motorola apparently took in its sealed trial brief a new position on what should be the FRAND royalty rate for its celullar standard-essential patents (SEPs). According to Apple, “Motorola’s first new theory is that 2.25% should be applied to the difference in price between an iPod Touch and the unsubsidized iPhone (without a carrier contract)”. The filing says that this would mean a royalty base between $400 and $450. As a result, Google’s Motorola Mobility would charge Apple between $9 and $10.13 per iPhone for its wireless SEPs.

  Motorola spune ca diferenta de pret dintre iPhone si iPod Touch este in principal data de posibilitatea de a folosi serviciile de telecomunicatii, iar pretul de licentiere ar trebui sa aiba la baza acea diferenta. Ei spun ca atat castiga Apple din utilizarea acestor tehnologii, insa realitatea este ca diferentele dintre un iPhone si un iPod Touch nu se rezuma doar la atat, iar Apple foloseste multe alte tehnologii pe langa cele ale Motorola. De la acest punct de vedere se nasc diverse controverse pe care avocatii le vor sustine in instanta, insa este interesant modul in care gandeste Motorola, dar un judecator va gandi probabil ceva mai corect si diferit.

Apple rejects the notion that it “receives $400 to $450 in value from cellular functionality” and claims it’s inconsistent with what one of Motorola’s own experts said in a related case. Google’s (Motorola’s) “iPhone minus iPod” theory is clearly an attempt to create the appearance of compliance with the Entire Market Value Rule (EMVR), a patent damages theory according to which a patent holder is entitled to a reasonable royalty only with respect to the smallest saleable unit the relevant patents read on (unless the patentee can prove that the related functionality is the primary basis for customer demand).

 • Richard

  Apple cu banii pe care-i are ar trebui sa cumpere o parte majoritara din Motorola si dupa sa-si bata scula de Google. Astia-s dementi? Pai odata ce aplici o taxa de utilizare a unei standard, si taxa respectiva trebui sa fie standard. Nu poti vinde acelasi produs cu 10$ la Apple si cu 0,20$ la Nokia ca ei fac telefoane mai de doamne ajuta. Aceeasi taxa pentru toti!!!

 • real

  google e in spatele procesului
  penibil

 • Leo

  Care sunt diferentele intre iPod Touch si iPhone altele decat cele legate de de tehnologiile de comunicatii?

 • 8200

  Cine seamana vant, culege furtuna.
  Penibil a fost si cand apple a dat in judecata detinatorul marcii ifone din Mexic… Au omis faptul ca in Mexic, judecatorii nu sunt jidani.

 • @Leo: Deschide website-ul Apple si uita-te. Stiu ca ai Android, dar nu cred ca ti-e greu, nu ia foc daca intri pe Apple.com.

 • svart

  Ma bucur ca li se serveste aceeasi reteta pe care si ei o folosesc de ani buni.

  Peninil? Da. Dar ei sunt autorii morali, google doar reactioneaza.

 • Clever

  Apple a luat 1 miliard de la Samsung ca “le-a copiat colturile rotunjite” dar cand fura tehnologie de la Motorola nu vrea sa plateasca! Mda…

 • Apple nu a luat nimic, nu se stie daca suma finala va fi de 1 miliard.

 • real

  unii comenteaza doar sa nu taca
  aici e vb ca motorola (goagal) cere un pret pt a folosi tehnologiile lor
  sammy a fost data in judecata
  hai sa nu mai comparam mere cu pere

 • Smile

  @Richard cum doresti tu ca apple sa cumpere motorola,fara suparare dar tu unde traiesti de nu stii?Ok nu e nimic daca nu stii,dar daca nu stii,de ce iti mai dai cu parerea?Eu stiu asa,nu am habar tac din gura.Nu stiu cum sa iti spun,poate o sa fie ca un soc vestea asta,dar mai bine afli de la mine….
  – Ce sa vezi google a cumparat motorola de vreun an si ceva,in consecinta apple nu mai are cum sa o cumperi,lamurit acum?
  Cat despre judecata daca se va desfasura procesul in the country of democracy atunci este clar ca apple nu va plati nimic,sau cel mult putin praf in ochi sa nu zica ca uite bah noi nu platim….
  Si da este adevarat,ei acum culeg exact ce au semanat,dar deabea acum incolo or sa fie dati in judecata in adevaratul send al cuvantului,sa vedem…..

 • Richard

  Draga Smile,
  Se pare ca tu esti in ceata. Orice firma pe actiuni poate fi cumparata!!! Actiunile se tranzactioneaza, iar daca Apple cumpara actiuni, devine actionar, pana aici ai priceput? Ce ar putea opri Apple ca sa nu cumpere 50 la suta din Motorola sau macar un pachet de dimensiunea si privilegiul unui drept de veto in conducere? Nimic!
  Pune-te si invata, tu chiar comentezi aiurea…

 • florin

  @Richard

  poate sa cumpere actiuni daca acestea sunt puse la vanzare 😉 asta ai omis

  din ce ai scris tu poti deduce ce daca eu am 100% din actiunile unei companii ma trezesc peste noapte ca mi-a cumparat gigel din deal compania…

  nu se tranzactioneaza nimic fara acordul proprietarului, in cazul asta Google

  si ce te faci sa crezi ca Google ii va vinde lui Apple? :))

 • Richard

  Gresesti, odata ce o companie este pe bursa, actiunile acestuia se tranzactioneaza. Da, este adevarat ca nu poti cumpara o companie peste noapte, dar asta din cauza ca nu 100% din valoarea unei companii este pe piata bursiera, de obicei pe piata se gasesc 5-10 % de odata. Toate intelegerile care se fac, Google- Motorola sau alte tranzactii de acest gen sunt doar pentru a stabili (negocia) un pret per actiune, care de obicei este simtitor mai mici decat cel de piata(cifra care o vezi la actiune)