Prima Pagina Apple Apple intentioneaza sa renunte la Intel in favoarea implementarii propriilor procesoare in...

Apple intentioneaza sa renunte la Intel in favoarea implementarii propriilor procesoare in Mac-uri

12

  De ani de zile tot auzim ca Apple intentioneaza sa incheie relatiile de parteneriat cu Intel, deocamdata nimic nu s-a adeverit, insa lucrurile merg in aceasta directie de ceva vreme. Recent compania Apple a facut cateva schimbari interne, iar Bob Mansfield, omul care se ocupa cu dezvoltarea hardware-ului la Apple, a fost numit seful diviziei Technologies. Aceasta divizie a fost formata la sfarsitul lunii trecute si unul dintre rolurile sale este de a dezvolta chip-uri care sa inlocuiasca procesoarele intel utilizate de catre Apple in Mac-uri.

Apple engineers have grown confident that the chip designs used for its mobile devices will one day be powerful enough to run its desktops and laptops. While Apple is now committed to Intel in computers and is unlikely to switch in the next few years, some engineers say a shift to its own designs is inevitable as the features of mobile devices and PCs become more similar. Semiconductor development was part of Apple’s management overhaul announced Oct. 29. Chip research is being led by Bob Mansfield, whom Cook put in charge of a new group called Technologies. In the statement announcing the leadership changes, Apple said that its semiconductor teams have “ambitious plans for the future.”

  Apple utilizeaza procesoare Intel de 7 ani de zile si va continua sa o faca, insa la un moment dat va face trecerea la propriile chip-uri, dezvoltate de catre proprii ingineri si construite de un partener. Apple face acest lucru cu iDevice-urile si a demonstrat ca se pricepe extrem de bine, iar in cazul Mac-urilor lucrurile vor fi probabil identice. La inceput exista posibilitatea ca Apple sa nu poata oferi chiar tot ceea ce ofera Intel, insa cu timpul performantele Mac-urilor vor deveni cel putin la fel de bune precum cele ale calculatoarelor cu procesoare Intel, iar privind actualele iDevice-uri si terminale Android ne putem face o idee in legatura cu ce se va intampla in viitor.