Prima Pagina Apple In 2013 Samsung va face un rebranding, va prelua lucrurile bune ale...

In 2013 Samsung va face un rebranding, va prelua lucrurile bune ale Apple

  Anul trecut un manager al Samsung a afirmat ca in interiorul companiei exista dorinta de a face modificari care sa transforme Samsung in Apple, sa creeze o baza de clienti la fel de fidela si o imagine la fel de buna. Deocamdata Samsung a copiat de la Apple multe lucruri importante, si-a generat imaginea de hot incapabil sa inoveze, insa in 2013 lucrurile ar trebui sa se schimbe, compania urmand a trece printr-un rebranding serios. De la logo si pana la modul de promovare al produselor, Samsung va trece printr-o schimbare majora, Apple fiind sursa de inspiratie a acestei schimbari.

Sources in Asia have told me the Company has engaged a design team who have been involved in brand development for Nike and that the new look is designed to present Samsung with a more vibrant International brand image alongside the likes of arch rival Apple. The current blue Samsung logo will disappear, with all new product marketing linked via their own individual colours that are part of an overall brand family. “Even the advertising will change with products linked to lifestyle activities similar to what Nike does” said one source.

  Managerii Samsung lucreaza cu designeri ce au colaborat in trecut cu Nike si scopul lor este de a face o imagine noua fiecarei categorii de produse Samsung, imagine care sa fie legata desigur de noul logo al companiei. Modul de promovare a produselor va fi asemanator cu cel utilizat de catre Nike, accentul va fi pus pe lifestyle, iar schimbarile ar urma sa fie prezentate la CES 2013, cea mai importanta conventie anuala pentru producatorii de dispozitive electronice.

  Practic Samsung vrea sa devina Apple, insa indiferent ce schimbari va face si cum se va promova, in final va ramane aceeasi companie incapabila de a inova si concentrata doar pe a “imprumuta” ideile altora. Fanii Samsung vor iubi schimbarea, celorlalti nu le va pasa prea mult si daca totul nu va fi perfect organizat, atunci Samsung va fi aspru criticata.

 • The Clone Attack , episodul 2,3,4 ?

 • Alexis

  Ecranul de la IPad meu mini e făcut de Samsung, la fel si procesorul, nu?! Si nu sunt făcute după vreo idee Apple.
  Si totodata sa nu aud de genul ca au existat înainte de samsung, ca nu este valabil.
  Nu cred ca Apple a inovat totul. Folosesc componente de la diversi producători consacrati si știu sa le fructifice la capacitatjle tehnologiei.
  De ce nu produc ei procesoare că mediu de dezvoltare au avut si fabrici de asemenea!?
  In Mac folosesc Intel, Nvidia, … Câte componente de baza din IPhone, Ipad si Mac sunt strict ale lor si nu se mai găsesc la alți producători?

  Si samsung nu este o companie consacrata pe partea de soft. Nu a avut tradiție! Androidul e de la Google. Ce fac ei clonele după inconite si margini Apple, aici îți dau dreptate ca se cheamă furt!

  Dar in rest ce poți sa spui ca au furat altceva? Procesorul, bateria, camera foto, integratele de pe placa, ecranul, memoria flash…?!

 • Anonim

  E clar zaone traiesti in casa ta(lumea ta) mai dchimba o idee si tu,ai ajuns de la blog
  technologic la blog apple,lumea nu-i facuta numai din apple,nu a zis nimeni ca fac asta doar ca apple a facuto,pt tine totu e copiat

 • Apple comanda , Samsung (inca mai) livreaza. Daca tu mergi cu schitele unei masini sport cu motor de 400 de cai la Dacia , ei ti-o vor produce . Dupa care iti vor fura schitele.

  Apple a fost suficient de inteligenta sa subcontracteze diversi furnizori decat sa se lege la cap cu constructia de fabrici , cautatea de angajati plus restul logisticii. Plateste si are componenta , dupa specificatiile pe care le vrea .

 • Anonim : blogul se cheama iDevice . Stii ce e un iDevice ?

 • Anonim

  credema ca nu numele face produsul,sunt fost posesor de iphonuri ipoduri ipaduri si macuri.

 • DRAKOS78

  Dak apple are logo aproape juma de mar astia o sa puna doua pere,evident un mare pas inainte.

 • Lucian D.

  @Alexis Majoritatea componentelor din iDevice-uri sunt proiectate de către Apple si fabricate special pentru ei de Samsung si alții… Aceleași componente nu le vei găsi si in alte aparate…

 • @Anonim: Sa stii ca nu ma intereseaza ce frigidere si televizoare face Samsung. Apple a facut un sistem de operare si smartphone-uri/tablete. Samsung a luat Android-ul, a luat design-ul iDevice-urilor si si-a pus o parte din propriul hardware. Care a inovat mai mult?

 • Anonim

  in opinia mea toti au libertate la actiunile sale,nu sunt fan samsung ,si mi mi-a placut iphonul pana la un moment dat ,cand tot a ramas identic,deja devine plictisitori.Depinde de la om la om,fiecare cu gustul sau

 • Anonim

  Prietene, nu vreau sa fiu nepolticos,nu imi pasa de frigidere si alte chestii,cumpar un produs ca imi place,nu ca are brand puternic,si ca are istorie frumoasa,cum am spus mai sus fiecare cu cel doare

 • Anonim

  daca tie iti place telefonu doar ca e facut de apple,problema ta.Personal am dat mii de dolari pe produsele lor,si totul a ramas la fel

 • Mai bine dădeai zeci de lei pe niște cărți de gramatică.

 • Lucian

  @Andrei78 de acord 🙂
  facuto = facut-o, credema = crede-ma, devine plictisitori = devine plictisitor, cu cel = cu ce-l

 • SorinZ

  Samsung are mult de pierdut din cauza ca foloseste android.

  O intrebare zao: Apple ce a mai inovat in ultima vreme?

 • Anonim

  Nu-mi pasa cat de snob
  esti,viata e plina de destepti ca tine.

 • @SorinZ: Mai nimic, dar era cineva care s-o impinga de la spate? Cand baietii tot fura de la ei… ce motiv are sa vina pe piata cu ceva extraordinar daca banii vin si asa? Asta e mentalitatea tuturor companiilor.

 • Mihai

  @Alexis: Indiferent cine face componentele, firma care face produsul finit (apple in cazul asta) trebuie sa stie ce sa comande si ce sa faca cu componentele pentru ca produsul sa iasa cum trebuie, ca daca ne dai mie si la @zaone noua procesoare si noua displayuri, cel mai probabil o sa jucam moara cu ele

 • So true. Eventual si un ping pong.

 • georgian

  Ca de obicei lupta continua intre fanboy apple vs fanboy samsung sau antiapple 😀
  Pe mine personal a inceput sa ma lase rece divergentele astea cam sterile. Incerc sa observ cu calm si rece ceva din schimbarile de pe piata, si sa constat cu ce mi-ar fi personal de folos.
  Ca fapt divers , consider ca este un pas decisiv care il fac cei de la samsung. Apple pe langa calitatea de necontestat a vandut si un brand. Samsung nu a avut asa ceva insa incet incet lucrurile vor incepe sa se schimbe cred. Va fi o lupta gen mercedes vs bmw unde unul va promova calitatea si stilul iar celalt calitatea si performantele. Insa ambele costa la fel de mult, ma refer la mercedes si bmw:))
  Si banuiesc ca cei mai multi bani se castiga din produsele premium, comparativ cu cele low budget

 • Madalin

  “We have always been shameless about stealing great ideas”. Steve Jobs

 • Dar ce frumoase cuptoare cu microunde face Samsung . Dar aspiratoarele , aspiratoarele !!

 • Flo

  Anonim:nu știu ce mai cauți pe bloguri de Iphone ….te roade ceva …un iPhone 5

 • catamorariu

  Noi ne batem aici pe idei, insa trebuie sa recunoastem ca adevarata lupta se da la sfirsit cand se trage linie. Mai bun va fi cel care vinde mai mult. Asa functioneaza companiile. Nu dau 2 bani pe ce discutam noi.

  PS: sunt fan Apple.

 • real

  daca o companie vrea sa “rebranduiasca” copiaza
  daca o companie copiaza e copiator
  daca o companie face produse care se vand (bine sau rau) is de k.a.k.a
  o companie ce ar trebui sa faca???

 • Alexis

  @Mihai Dacă as primi toate componentele pe degeaba nu as mai cumpara nimic. Crezi ca e atât de greu de făcut o carcasa simpla si niște suruburi?
  Îmi aduc aminte câte cablaje făceam… Dar nu mai am timp! Prefer sa cumpăr, adică sa fiu consumator. Timpul costa bani!
  Mie îmi place mărul deoarece este mai frumos la design, la durabilitate, la portabilitate, la soft.

  @Lucian D. Samsung nu e doar mana de lucru! Sa nu crezi ca vine Apple cu schemele ecranului si cei de la Samsung fura. Nu scrie: Samsung sub licența Apple sau made Apple in fabricile de la Samsung.
  Același lucru este si pentru Sharp! De ce nu zicem ca fura de la Apple? Tot Android are, precum si aceleași ecrane, încă sunt mai cool. 🙂 De ce este diferența fata de Samsung, atunci? Pentru ca inoveaza!

  Doreati ca Samsung sa producă soft? Între Apple si Samsung nu se poate pune egal. Poti sa pui egal între Nokia, Samsung, Htc, Sharp…; si intre Apple cu Microsoft+Intel.

  Pentru ping pong se folosesc anumite palete! 🙂

 • Daniel

  Cred că Samsung ar trebui să vorbească cu Victor Ponta pentru o consultație.

 • radu

  si mertanul si dacia are electromotor stergatoare buji etcbosch

 • Sir Vladio

  @Daniel bine punctat =))))

 • Acea companie tre sa de-a faliment

 • catamorariu

  Faliment? te-ai gandit vreodata cati oameni mananca de acolo? Pfff…