iPhone 5 ar putea avea o problema hardware la ecran (Video)

[youtube]http://youtu.be/BnioM-nkhqc[/youtube]

  Pentru iPhone 5 au fost descoperite diverse probleme la scurt timp dupa lansare, insa una recenta are legatura cu tehnologia care a generat atat de multa atentie pentru Apple. Vorbesc desigur despre ecranul tactil capacitiv al iPhone 5, un ecran care pare sa nu mai inregistreze 100% corect comenzile. Daca va uitati la clipul de mai sus veti observa ca o miscare rapida a degetului pe ecran duce la “dezorientarea” iOS-ului si la refuzul de a mai citi atingerile pana in momentul in care degetul este repus pe ecran.

  Problema nu exista la iPhone 4S, ea este prezenta in iOS 6/6.0.1 pe iPhone 5 si pot confirma ca terminalul meu reactioneaza la fel. La mijloc ar putea fi o problema hardware, avand in vedere ca acum Apple montat senzorii tactili direct in ecran si nu deasupra acestuia, insa ar putea fi vorba chiar si despre o problema software. Indiferent care este cauza, iPhone 5 are o problema si exista posibilitatea ca toate terminalele sa fie afectate.

27 COMENTARII

  1. N-am iphone 5 dar totusi respectivul dadea super repede in sus si jos si pe diagonala. Decat pentru un joc ar putea sa te afecteze dar in rest nu prea…

  2. Zaone, fă testul într-un joc, gen Fruit Ninja, și vezi dacă problema apare și acolo. E singurul loc unde utilizatorul se va confrunta vreodată cu treaba asta. Așa, în scroll… să fim seriosi, cu ce te afectează în real life?

  3. la fel face, in Fruit Ninja NU, ptr. ca ecranul nu mai raspunde dupa aprox. 4 sec. de frecare continua, ceea ce la Fruit Ninja nu ai unde si cand sa freci ca prostul cu degetul pe ecran.
    momentat ca si cand nu ar fi existat aceasta problema, insa daca vor fi aplicatii sau jocuri care ma vor impiedica ptr. utilizare, in primavara merg sa l schimb, cand vor rectifica si problema la lotul din SEM I 2013.

  4. Am incercat dar daca tin inainte mana pe un calorifer de exemplu, nu se intampla acest efect. Probabil are legatura cu energia statica. Insa, trebuie frecat ceva vreme pana se blocheaza, lucru care in mod normal e greu de atins! Practic, nu ma deranjeaza!

  5. uitativa la voi , s-a ajuns sa nu conteze un defect la un device ce costa o suma enorma … eu joi imi achizitionez iphone 5 si daca face asa il schimb cum este normal.
    Sa nun laudam apple chiar atat de mult , eu personal trec de la samsung la iphone ..;nu ca as avea bani sau ca e un moft , ci pentru simplul fapt ca doresc sa incerc ios , android fiind plin de probleme chiar daca este mult mai customizabil (si as dori un 4 inch ca s1 al meu nu phablet).

    Este o problema serioasa cea prezentata aici , cum sa day peste 700 de dolari sa cumperi ceva defect ….voi va auziti?

  6. Am vrut sa scriu intrun post ca nu prea sunt multumit de ecran parca la 4S era mai sensibil la apasari asta pare sa nu functioneze uneori

  7. Sunteți culmea :)) ok, de acord, e o problema insa la cât de recalcitranti sunteți ce ați vrea? Un produs perfect?! Nu ați comandat o pereche de pantaloni la croitor pe baza probelor si vi l-a dat ala varza ca sa va scandalizati. Apple a creat un produs si voi Pitești cumpara sau nu. Mai puteati aștepta sa vedeți cum se comporta si nu sa va imbulziti sa il cumparati din prima zi. Mi se pare hilara de-a dreptul replica: ” cum domnule am dat 700 de dolari pe el si e defect?!” dacă era un defect propriu zis când l-ați probat la cumpărare ați fi văzut. Cum spuneau si altii: când mama naibi si in ce situație folosiți așa repede ecranul ala?! Pt jocuri exista alte dispozitive dedicate, in niciun caz smartphone-urile!

  8. Mda..asta am patit eu dupa update la 6.0.1 pe iphone 4 😐 si am crezut ca e ceva hardware… !Dupa down,problema era din soft.Mie si in setari cand itnram la fel facea.

  9. La mine nu face, poate ajuta si folia sa nu apară freeze. La mine apare alta problema si pe iOS 6.01: dacă cineva mă suna si răspund repede, iar celălalt inchide, sta blocată (inactiva) aplicatia call; dacă apas home, bara de sus e verde, ca si cum ar suna, dacă o ating apare apl. Call care este activa(cu butonul rosu) iar apoi devine inactiva. Deja e a3a oara-am ip5 din sep.

  10. iPhone 5 6.0.1 cumparat de la Cosmote, model A1429, am incercat sa reproduc aceasi chestie in mail, nu am reusit sa-l blochez oricat de repede as incerca sa misc degetul, dar totusi daca schimb pozitia telefonului sau directia miscarii, reusesc sa-l blochez! Sper sa fie doar soft totusi si sa se rezolve!