iPhone 5, iPad Mini si alte iDevice-uri noi sunt incluse intr-un proces care ar putea costa Apple sute de milioane de dolari

  Saptamana aceasta v-am spus ca o companie numita VirnetX a castigat intr-o instanta americana un proces impotriva Apple si ca 368 de milioane de dolari trebuie platiti de catre compania din Cupertino pentru utilizarea fara drept a unor tehnologii. FaceTime-ul este principalul sistem adus in discutie, iar acum VirnetX a actionat din nou Apple in judecata, noul proces avand la baza aceleasi pretentii, aceleasi brevete, insa noile produse Apple sunt puse in discutie.

The complaint includes allegations of willful patent infringement regarding four patents owned by VirnetX, U.S. Patent Nos. 6,502,135, 7,418,504, 7,921,211 and 7,490,151. In its complaint, VirnetX seeks both damages and injunctive relief. The accused products include the iPhone 5, iPod Touch 5th Generation, iPad 4th Generation, iPad mini, and the latest Macintosh computers. Due to their release dates, these products were not included in the previous lawsuit that concluded with a Jury verdict on November 6, 2012.

  iPhone 5, iPad Mini, iPod Touch 5G, iPad 4 si noile Mac-uri nu au facut parte din procesul original, asa ca unul nou a fost pornit de catre VirnetX, iar el ar putea costa Apple sute de milioane de dolari. Daca primul proces a fost castigat, exista sanse mari ca al doilea sa urmeze acelasi curs deoarece e putin probabil ca Apple sa fi utilizat tehnologii diferite, licentiate de la altcineva. Procesul va dura probabil cateva luni de zile si daca Apple nu se va intelege cu VirnetX, atunci probabil il va pierde.

7 COMENTARII

  1. Da nu inteleg , baietii astia unde au stat ascunsi cand a aparut facetime la iphone 4 in anul 2010? De ce tocmai acum ii da in judecata? e ceva suspect !

  2. Nu e nimic suspec,e bine gandit.Ce farmec are sa i de injudeacata doar pentru un patent cand sunt sanse ca sa folosesasca si pe viitor aceeasi tehnologie?de ce sa nu-i dea de 2 ori in judecata pentru mai multi bani?numai Apple sa dea in judeacata Samsung? :))

  3. Rodel, ce vorbesti omule acolo, Apple nu fura. E o acuzatie nefondata. Iconitele rotunjite furate de Samsung sunt cea mai mare hotie din tehnologie.