Prima Pagina Apple Apple este actionata in judecata pentru sistemul de schimbare a orientarii ecranului...

Apple este actionata in judecata pentru sistemul de schimbare a orientarii ecranului iDevice-urilor

  Dupa problemele cu tehnologia FaceTime, cei de la Apple sunt actionati acum in judecata de catre compania MobileMedia Ideas care sustine ca Apple ii incalca un brevet de inventie pentru tehnologia care roteste ecranele iDevice-urilor din portrait in landscape mode. Stim cu totii ca aceasta functie este foarte importanta, Apple a incercat sa citeze un brevet propriu pentru metoda utilizata in iOS, insa metoda lor ar fi prea apropiata de cea descrisa intr-un alt brevet, iar un judcator american a decis ca un proces sa aiba loc in viitorul apropiat si un juriu sa decida cine are dreptate.

  Partea interesanta a intregului proces sta in faptul ca MobileMedia Ideas este o companie detinuta in parteneriat de catre Nokia, Sony si alte companii, deci vorbim despre un atac direct impotriva Apple. Daca aceasta companie va avea castig de cauza ramane de vazut, Apple are avocati buni si destui bani pentru a plati orice fel de incalcari, asa ca indiferent de rezultat, Apple va iesi nevatamata din intregul proces.

 • floryn

  isi merita soarta…poate asa isi vor da seama si altii ca nu apple a inventat oul si au mai fost si alte capete luminate.ar trebui sa se ocupe mai mult sa creeze decat sa se judece cu toata lumea.de la iphone 4 si ipad au scos doar lucruri imbunatarite dar nu extraordinare.apple ca si celelalte firme copiaza asa ca nu e mai presus de samsung asa cum se crede.pacat

 • Doc

  floryn, este ca ești posesor de Samsung? Interesant este faptul ca petreci timp bun pe un site dedicat Apple 😉

 • Serban

  Sa nu confundam…apple a inventat reteta de succes si nu produsele in sine. Deci acuma sar toti in capul lor ca le merge bine si au produse net superioare peste orice initiala inventie sau peste orice alta firma care le copiaza reteta de succes

 • Andy

  Da acuma so trezit si ei ca apple “incalca brevetul lor de functionare”?

 • Serban

  🙂 unde e de luat bani multi viseaza.Si Android incalca acelasi patent,dar deocamdata Sony ofera Android iar Nokia – daca mai rezista ar trebui sa faca acelasi lucru.Probabil in cativa ani o sa fie proces si cu Google :).

 • floryn

  nu am iphone 4 si pt k am vrut sa fac o schimbare mi-am luat s3 pt k ma plictisisem sa astept dupa jailbreack si multe altele.asa k nu am ajuns din intamplare doar k vad multa lume care vorbeste fara sa stie macar sa foloseasca ios-ul sau android-ul.in primul rand nu se pot compara sunt 2 sisteme de operare diferite aman2 foarte bune.cine le compara aiurea vb sa nu adoarma.daca nu era bun androidul nu il mai foloseau miliarde de oameni.acelasi lucru si in cazul ios-ului.ce nu mi-a placut la apple a fost abordarea lor cand gresesc ei.si inca ce sunt sigur ca mai sunt si altii care folosesc aman2 sistemele iar androidul a evoluat mult de la primele sisteme la fel si ios-ul.

 • Cand se arata ca Apple copie sariti toti sa ii luati apararea de parca sunteti actionari la companie….dar cand aceeasi Apple acuza si trimite in judecata pe altii ca ii copiaza nu stiti cum sa mai strigati in cor Hotii!
  Un lucru e corect universal nu doar pt Apple si daca a copia/fura vi se pare marsav,atunci ar trebui sa spuneti acelasi lucru si despre Apple cand vi se arata ca a furat.
  Nu mai cautati scuze ca nu exista,furtul e furt indiferent cine il face….

 • Rodel

  Floryn,de acord cu tine

 • Alexa Sebastian

  Oare care o fi brevetat roata sau butonul on Off ?
  Orice inginer mai răsarit poate concepe un mod sa intorci ecranul cu un senzor gravitational.

 • Cineva

  Zaone a comis o gafa jurnalistica. Nu ai cum spune ca rămas in final nevatamata după o astfel de experiența .
  Poate expresia corecta era : “chiar dacă Apple plătește drepturi de autor companiei respective , nu va fi nici o șansa ca Apple sa intre in faliment “.
  Nu ai cum sa spui ca dacă ai fost prins cu furtul si ai plătit pt asta , sa rămas cinstit pana la urma . Hotia e hotie iar cinstea nu se cumpara . Se câștiga, nu se atribuie .
  Valabil si pt sansung si pt Apple .

 • @Cineva: Imaginea companiei nu a avut de suferit foarte mult, banii cheltuiti sunt apa de ploaie pentru ei. Te rog, nu mai dramatiza aiurea.