Prima Pagina Apple Apple este obligata sa plateasca avocatii Samsung pentru un proces din Marea...

Apple este obligata sa plateasca avocatii Samsung pentru un proces din Marea Britanie

  In ultimele saptamani Apple nu a respectat o hotarare a unei instante din Marea Britanie, a fost obligata sa isi ceara scuze in fata Samsung atat pe propriul website, cat si in ziare, iar acum este obligata sa plateasca si cheltuielile de judecata ale coreenilor. Apple a refuzat sa respecte deczia unei instante de a publica pe propriul website un text prin care sa admita faptul ca brevetele sale nu au fost incalcate de catre coreeni, iar acum acea instanta din Marea Britanie obliga Apple sa suporte cheltuielile de judecata pe care Samsung le-a facut pentru intregul proces.

I’m told by a reader in the UK that this sanction is the highest there is in the “loser pays” category, that Apple will have to pay for everything the lawyers cost Samsung, not just fees but parking, phone calls, and from day one. Indemnity in the sense that Samsung is to be made whole for being put through all this, I guess.

  Apple va trebui sa plateasca onorariile avocatilor Samsung, insa pe langa aceste onorarii va trebui sa le achite cheltuielile cu parcarile, apelurile telefonice, etc, totul inca din prima zi a procesului. In Marea Britanie partile care pierd un proces sunt in general obligate sa achite cheltuielile de judecata ale celeilalte parti, insa in cazul Apple instanta a mers dincolo de limitele normale, obligand compania sa achite si cheltuielile accesorii ale avocatilor. Pentru Apple vorbim despre o umilinta, insa asta nu ii va opri din a isi apara drepturile in instante.

 • Ion

  Si in Romania e exact la fel. Si asa e si normal sa fie.
  Daca nu exista acel proces, nici una dintre parti nu facea nicio cheltuiala.
  Cum procesul s-a incheiat si s-a retinut culpa exclusiva a unei parti, normal este ca acea parte sa suporte cheltuielile ocazionate de intreg procesul.
  Si costurile legate de telefonie, parcari etc au fost facute tot in interesul procesului, cineva trebuia sa le plateasca. Daca Apple a pierdut, si instanta a decis ca trebuie sa suporte singura toate cheltuielile… atunci e normal ca Apple sa plateasca, nu?
  In procesele castigate de Apple impotriva altora, ei nu platesc nimic, plateste partea adversa care a pierdut (inclusiv onorarii, probatoriu, etc).

 • Delirium

  Este foarte normal si logic si chiar legal in mai multe tari. Ce este asa umilitor? Sa iti platesti greseala?

 • Victor Bulgar

  Dincolo de limite e sa brevetezi dreptungiul!

 • Mihai_rt

  Si ce dreptunghi

 • Victor Bulgar

  Pai dreptunghiul cu colturile rotunjite al iDevice-urilor.

 • Cinevaeueu

  Si pana la urma apple nu si-a aparat nici un drept in instanta, dovada fiind sentinta. Si da, e normal sa plateasca tot