Prima Pagina Android Apple ar urma sa obtina intre 6$ – 8$ pentru fiecare terminal...

Apple ar urma sa obtina intre 6$ – 8$ pentru fiecare terminal HTC vandut

4

  V-am spus in weekend ca Apple si HTC au incheiat un acord globa de licentiere reciproca a tehnologiilor proprii, iar cei de la BusinessInsider afirma acum ca Apple ar urma sa primeasca intre 6$ – 8$ pentru fiecare terminal HTC cu Android OS vandut pe piata. HTC vinde anual in jur de 30 – 35 de milioane de terminale Android, asa ca Apple ar putea primi pana in 280 de milioane de dolari de la taiwanezi si se pare ca nu va trebui sa plateasca prea mult pentru tehnologiile lor.

Apple will get $6-$8 for every Android-based HTC phone sold, says Shaw Wu, an analyst at Sterne Agee. HTC sells 30-35 million Android smartphones annually, so it will generate $180-$280 million in annual revenue for Apple. Since there is no almost cost associated with that revenue, it should be pure profit. But, Apple made $41 billion in net income during its last fiscal year, so it’s not like this HTC money means much.

  Informatiile acestea sunt desigur disponibile cu titlul de zvon, deci nimeni nu stie deocamdata sumele exacte pe care Apple sau HTC ar urma sa le primeasca si din pacate nu se stie ce tehnologii au fost licentiate. Principalul “inamic” al celor de la Apple este Samsung, deocamdata nu a fost incheiat vreu acord cu compania coreeana, insa daca Apple va decide sa le licentieze vreodata brevetele, probabil va cere foarte multi bani in schimb.