Prima Pagina Apple Samsung majoreaza cu 20% preturile componentelor pentru iDevice-uri

Samsung majoreaza cu 20% preturile componentelor pentru iDevice-uri

  S-a spus ca Apple vrea sa renunte la Samsung in ceea ce priveste producerea componentelor pentru iDevice-uri, americanii au facut primii pasi in realizarea acestui plan, insa acum Samsung contraataca majorand cu 20% pretul de productie al componentelor. Pretul procesoarelor pentru iDevice-uri a crescut cu 20%, Apple refuzand initial sa accepte majorarea, insa obligata de imprejurari este fortata sa plateasca atat cat ii cere Samsung. Apple nu poate deocamdata sa inlocuiasca Samsung in ceea ce priveste producerea ce procesoare pentru iDevice-urile sale, insa aceasta majorare sigur ii va motiva sa caute mai atent un partener.

Samsung Electronics , the world’s largest technology firm by revenue, raised the price of mobile processor supplied to Apple Inc. AAPL +1.73% by 20% recently, Chosun Ilbo reported Monday, citing a person familiar with negotiations between the two tech giants. “Samsung Electronics recently asked Apple for a significant price raise in (the mobile processor known as) application processor,” the person was quoted as saying in the report. “Apple first disapproved it, but finding no replacement supplier, it accepted the (increase.)”

  Se estimeaza ca anul trecut Samsung ar fi livrat catre Apple nu mai putin de 130 de milioane de procesoare pentru iDevice-uri, cifra urmand a atinge 200 de milioane in cursul acestui an. Majorarea de 20% a pretului procesorului va afecta foarte putin compania Apple care oricum castiga sute de dolari la vanzarea fiecarui iDevice, insa pe termen lung Samsung va avea de pierdut deoarece Apple isi va cauta cu siguranta un partener care are preturi mai mici.

 • florin

  50% era cel mai corect !

 • Kipo

  Deci profitul Apple scade la fiecare iphone de la 120% la 115%.

  VAI!

 • georgian

  pai oricum apple isi cauta alt furnizor, acum si-o iau si ei in freza putin cat timp depind de samsung.

 • Sebi

  Si Samsung ce a facut cu asta ? I-a obligat sa-i paraseasca mai repede decat isi doreau 🙂

 • Julius

  De cind se tot aude ca Apple va schimba Samsung?Si nimik…

 • Victor Bulgar

  Daca Samsung a luat aceasta decizie, inseamna ca este sigur de vanzarile propriilor produse si nu se teme de redirectionarea Apple spre alt producator. Eu asa vad logica, si nu cred ca pe termen lung ii va afecta negativ pe careva dintre ei, insa este un pas important pentru Apple sa caute alti parteneri, astfel vor fi mai putine conflicte de interese si sper ca Apple sa gaseasca producatori de componente mai bune.

 • liviu

  Eu cred ca unii cred ca unele piese se fabrica asa usor…
  Citeam o veste trista zilele trecute precum ca cineva ar renunta sa mai cumpere pe viitor procesoare de la Intel.
  Pai voi credeti ca cei ce fabrica cu succes cele mai bune procesoare de 19 ani incoace vor fi asa usor de intrecut?
  Paspunsul e sigur NU !
  Asa s-a intamplat si cu Apple maps , NIMENI nu poate face intr-un an ceea ce Google face de un deceniu.A prevedea chestia asta in viata inseamna a fi realist sau a fi cu picioarele pe pamant.
  Numai ca exista o singura diferenta : Google maps era uzitat de un nr relativ mic de utilizatori.
  Pe cand chestia cu procesoarele de la iDevice ar fi afectat 100% din cumparatorii de iDevice, deci aceasta idee monumentala ar insemna declinul companiei.
  In acest domeniu nu se lucreaza la nervi sau cu decizii pe moment , lucrurile au fost bine cantarite si nu imi fac grija deloc de Samsung , el este un colos ce fabrica o groaza de chestii electronice , din care tv-urile sunt cele mai renumite de pe planeta.
  Telefoanele Samsung au un procent mic per ansamblul companiei , insa e divizia cu publicitatea cea mai mare. Nu se vor stinge asa repede precum ar crede unii , au o industrie profitabila in spate multi ani de aici incolo.

 • Victor Bulgar

  @liviu, nu compara Google Maps, adica soft, care necesita extrem de multe resurse pentru a strange informatia la nivel global, cu productia hardware, care de obicei se proiecteaza de catre roboti industriali si se produce in sute de milioane de exemplare, in timp ce oamenii se odihnesc. Cu nanotehnologiile se ajunge lejer la a dubla puterea procesorului in fiecare an, acum gandeste-te ca pe partea de soft asa ceva e imposibil.

 • Leo

  @kipo. Apple are un adaos de multe %. Pentru iPhone 5 de 16Gb Apple plateste 207$ si cere 700.
  A6 costa pana acum 17,5$ iar cu 20% in plus Samsung isi aproape scoate miliardul dat Apple. Fara a face nimic in plus. Genial.

 • Anonymous

  Bine a facut Samsung, prea se cred astia de la Apple buricul pamantului.

 • Pingback: Samsung neaga cresterea pretului de productie a procesoarelor pentru iDevice-uri | iDevice.ro()