Samsung neaga cresterea pretului de productie a procesoarelor pentru iDevice-uri

  Acum cateva zile v-am spus ca Samsung ar fi crescut cu 20% pretul procesoarelor pentru iDevice-uri pe care le vinde companiei Apple, informatiile aparand sub forma unui zvon. Zvonul acesta a fost infirmat de un membru anonim al conducerii Samsung car ar fi declarat unui ziar coreean ca preturile au ramas neschimbate in momentul de fata. El sustine ca preturile sunt stabilite la inceputul anului de catre companii si ca ele nu pot fi schimbate chiar atat de usor in  baza intelegerii contractuale.

After reports earlier in the week that the South Korean technology giant was raising application processor (AP) prices on Apple by as much as 20%, a Samsung Electronics official denied the reports to The Hankyoreh, a Seoul-based newspaper. The unnamed official noted that prices are set at the beginning of the year and aren’t changed easily.

  Chiar daca Samsung nu a crescut acum pretul procesoarelor pentru iDevice-uri, asta nu inseamna ca in interiorul companiei nu a fost luata in calcul aceasta solutie. In general zvonurile de acest gen au un “sambure” de adevar si exista posibilitatea ca respectiva crestere sa fie aplicati abia la inceputul anului viitor.