Apple scoate din App Store toate aplicatiile care contin cuvantul memory in titlu

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  Daca aveti in terminal vreo aplicatie care contine denumirea memory in titlu, va anunt ca in curand ea va fi disponibila in App Store cu o alta denumire sau va fi retrasa complet. Apple a anuntat toti dezvoltatorii care au aplicatii a caror denumire contine cuvantul memory ca trebuie sa isi schimbe denumirea sau aplicatiile lor vor fi retrase din vanzare fara vreo alta discutie. Probabil va intrebat de ce ar alege Apple sa aplice o masura atat de drastica si va spun ca frica de a fi data in judecata este la baza acestei decizii.

Apple is sending notices to several developers asking them to remove or rename Apps that have ‘Memory’ in their titles. The notices are coming at the request of German company Ravensburger, which claims to hold trademark for the word in several European countries, where it sells a very popular board game simply titled “Memory.” Darren Murtha, half of the duo behind the popular Preschool Memory Match, tells us that he was forced to remove it from all 42 countries, as he’s too busy working on another app to re-submit this one with a new name.

  O companie din Germania a inregistrat ca marca denumirea memory in 42 de tari de pe glob, Apple probabil nu a dorit sa plateasca licenta pentru a permite utilizarea denumirii in App Store si asa numele multor aplicatii se va schimba. Ca sa fiu sincer e stupid ca un magazin de aplicatii sa nu aiba aplicatii care sa contina cuvantul memory in denumire, insa pentru a economisi bani Apple a luat decizia de a sterge aplicatiile care incalca marca celor din Germania. Daca aveti aplicatii de acest gen in terminal, ar trebui sa vedeti un update cu noua denumire, altfel probabil veti pierde aplicatia cu totul dupa ce o stergeti.

UPDATE: Decizia Apple pare sa se aplice doar in cazul jocurilor si nu in cazul tuturor tipurilor de aplicatii.