Prima Pagina aplicatii Apple scoate din App Store toate aplicatiile care contin cuvantul memory in...

Apple scoate din App Store toate aplicatiile care contin cuvantul memory in titlu

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  Daca aveti in terminal vreo aplicatie care contine denumirea memory in titlu, va anunt ca in curand ea va fi disponibila in App Store cu o alta denumire sau va fi retrasa complet. Apple a anuntat toti dezvoltatorii care au aplicatii a caror denumire contine cuvantul memory ca trebuie sa isi schimbe denumirea sau aplicatiile lor vor fi retrase din vanzare fara vreo alta discutie. Probabil va intrebat de ce ar alege Apple sa aplice o masura atat de drastica si va spun ca frica de a fi data in judecata este la baza acestei decizii.

Apple is sending notices to several developers asking them to remove or rename Apps that have ‘Memory’ in their titles. The notices are coming at the request of German company Ravensburger, which claims to hold trademark for the word in several European countries, where it sells a very popular board game simply titled “Memory.” Darren Murtha, half of the duo behind the popular Preschool Memory Match, tells us that he was forced to remove it from all 42 countries, as he’s too busy working on another app to re-submit this one with a new name.

  O companie din Germania a inregistrat ca marca denumirea memory in 42 de tari de pe glob, Apple probabil nu a dorit sa plateasca licenta pentru a permite utilizarea denumirii in App Store si asa numele multor aplicatii se va schimba. Ca sa fiu sincer e stupid ca un magazin de aplicatii sa nu aiba aplicatii care sa contina cuvantul memory in denumire, insa pentru a economisi bani Apple a luat decizia de a sterge aplicatiile care incalca marca celor din Germania. Daca aveti aplicatii de acest gen in terminal, ar trebui sa vedeti un update cu noua denumire, altfel probabil veti pierde aplicatia cu totul dupa ce o stergeti.

UPDATE: Decizia Apple pare sa se aplice doar in cazul jocurilor si nu in cazul tuturor tipurilor de aplicatii.

 • Darie

  Nu mi se pare o decizie buna deloc, lasa un precedent foarte incomod

 • Vlad P

  E clar…am ajuns bine de tot …….

 • Maruga

  Intr-o zi se va inregistra cineva cu cuvantul “mama” si nu o sa mai aiba drept de utilizare nimeni 🙂

 • Tomi

  Inteleg decizia apple nu vor sa fIe dati in judecata :)))

  Dar nu inteleg cum a fost tacut trademafk pe un cuvant :)):))). Ilogic total :))Q

 • theo

  Apple nu se pun contra ,prefera sa le dea dreptate,pentru ca atunci cand vor fi mai tarziu in aceeasi situatie,sa poata pretinde si ei cu toata puterea la randul lor,avand un bun precedent.

 • Trademark se poate face pe orice gen.cuvant,imagine/logo,etc.

 • Andrey

  Inseamna ca David Guetta trebuie dat in judecata pentru piesa Memory….

 • “Memory” e prea general pentru a fi inregistrat, e prea stupid

 • Victor0987

  Si Apple este marca inregistrata, probabil cuvantul respectiv nu trebuie folosit intr-un anumit context, gen titulatura pentru alte produse.

 • goagal

  Cam dubioasa inregistrarea unui termen generic precum “memory”. In mod normal sunt refuzate la inregistrare marcile care contin exclusiv denumiri generice (branza, masina etc).

  In orice caz, marcilor li se asigura protectie numai pe o anumita clasa de produse si doar in tarile pe care le alege titularul. Exista o clasificare de la Nisa care contine 45 de clase de produse si pe care cam toate tarile civilizate au ratificat-o. Inclusiv Romania si USA . Vad ca marca “Memory” e inregistrata in 1972 si are protectie numai pe clasa 28: jocuri, jucarii

 • Bubuliciu

  Nu inteleg cum au fostlasati sa inregistreze cuvantul. Este stupid!

 • Darie

  @Bubuliciu, te rog sa-ti stergi commentul, cuvantul “nu” e al meu

 • Crystyl

  Darie ai dat un exemplu bun,intradevar de ne înțeles dar totuși se întâmpla .

 • chicodex

  Ohh sunteti socati toti,nu va reveniti si nu va vine sa credeti cum a putut fi inregistrat cuvantul memory.Haideti sa va spun eu cum,in acelasi fel in care apple a inregistrat dreptunghiul ca brevet de inventie…..Lamuriti acum?
  Pe langa asta va vine imposibil sa admiteti ca un cuvant in aparenta banal a putut fi inregistrat,ma dar cuvantul mar?Ala cum a putut fi brevetat?Doh…..

 • Darie

  101,7 de acord, dar Apple nu scoate de pe piata sucul de mere …

  Daca detinatorul brevetului avea ceva impotriva jocurilor care chiar semanau sau copiau originalul, da, dar nu asa … Aplicatii care curata ramul sa fie banate din magazine virtuale … Din cauza unui joc de carton

 • Williamxd

  Happy b-day to you, cântecul de “la multi ani” in engleza e si el brevetat, cine il foloseste, trebuie sa plateasca un contribut (pe foaie) google it