Microsoft a fost actionata in judecata pentru modul in care prezinta capacitatea de stocare a Microsoft Surface

  Tabletele Microsoft Suface sunt disponibile in versiuni care teoretic ofera de 32 GB sau 64 GB spatiu de stocare, insa in realitate utilizatorii primesc mult mai putin. Microsoft a confirmat faptul ca sistemul de operare si aplicatiile native ocupa 16 GB de spatiu de stocare, deci o tableta vanduta cu 32 GB spatiu are in realitate doar jumatate. Un avocat american nu a fost multumit de modul in care Microsoft isi promoveaza produsele, considera ca reclama este mincinoasa, asa ca a decis sa actioneze compania in instanta.

A California lawyer is suing Microsoft Corp., claiming the Surface tablet he bought doesn’t have all the storage space the company advertised. Andrew Sokolowski, a lawyer in Los Angeles, claims that he bought a Surface with 32 gigabytes of storage last week. But he quickly ran out of space after loading it with music and Microsoft Word documents. He discovered that a significant portion of the 32 GB storage space was being used by the operating system and pre-installed apps such as Word and Excel. Only 16 GB was available for him to use.

  Avocatul a cumparat o tableta Microsoft Surface, a inceput sa copieze diverse fisiere in ea si a descoperit ca din cei 32 GB pe care tableta i-ar avea, doar 16 ii sunt accesibili, iar acest lucru nu l-a multumit. Microsoft specifica pe propriul website ca tabletele nu ofera intreg spatiul de stocare prezentat in reclame, insa informatiile nu sunt la vedere si trebuie cautate cu atentie. Cei de la Microsoft se apara spunand ca utilizatorii ar sti deja despre acest neajuns si ca spatiul poate fi marit cu ajutorul unui card SD, insa Microsoft va plati probabil destui bani pentru acest mod de advertising.

  Adevarul este ca niciun produs nu ofera exact cat se specifica in reclame, insa in general diferenta este mica si in cazul produselor Apple vorbim despre 1 – 3 GB, spatiul fiind ocupat de sistemul de operare si alte aplicatii. In cazul celor de la Microsoft vorbim despte 16 GB de spatiu care dispar prin instalarea sistemului de operare si acest lucru nu este chiar atat de bine primit de catre utilizatori.

22 COMENTARII

  1. Aha, si atunci cand cumperi un iPhone de 16 gb , de fapt ai 14 gb tot din acelasi motiv.
    Ce au spus cei gresit cei de la Microsoft? Capacitate de stocare a hardului este de 32 GB. Nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia ca ” diferenta este mica si in cazul produselor Apple vorbim despre 1 – 3 GB, spatiul fiind ocupat de sistemul de operare si alte aplicatii. ”
    Vrei sa spui ca Mac-ul are doar 3 GB? Doar discul de instalare are vreo 5 GB ( la fel ca Windows ) ajungand ca si cel mentionat mai devreme dupa instalare.

  2. O dai in trollareala ca de obicei. iOS-ul cu aplicatiile native ocupa 1 – 3 Gb in functie de iDevice. In rest, vorbesti degeaba, a usual. Orice, numai de rau sa fie.

  3. Tomitza mama, ce treaba are Mac-ul cu articolul asta, de vb de W8 pe tablete/tel fata de iOS pe gadgets.
    Iar daca la iOS diferenta este extrem de mica intre capacitatea totala si cea libera, la W8 se reduce la jumatate, ceea ce este intradevar o pacaleala pe fata.
    De data asta sunt de acord cu acel proces si sper sa-l castige individul ala.

  4. Avocatul stia ce cumpara, pt el a fost o “investitie” in procesul intentat. Dar o sa castige pt ca are dreptate. Tot respectul Microsoft pt incercarea lor de a intra mai serios pe piata tabletelor (concurenta este intotdeauna binevenita) dar nu asa se face, mincinos. Si sa ma lase cu cardurile lor de rahat…SD-ul omoara device-ul. Nici macar in camere foto nu-s bune…or fi bune in tablete/telefoane? :))

  5. sa mai stearga din aplicatiile preinstalate daca nu-i ajunge spatiul…e ciudat totusi ca ocupa asa mult sistemul de operare…am un telefon cu wp 7.5 si cu toate datele [muzica, poze, vreo 20 de jocuri, plus alte aplicatii] tot am 10gb liberi.

    chiar asa in porumb sa fii intrat cu wp8? :))

  6. Diferenta este facuta de catre portul USB si card- ul SD care permit stocare cu mult peste ce exista in piata la momentul actual. Cazul asta ma duce cu gandul la o situatie din trecut unde o mare companie producatoare de HDD-uri a fost actionata in judecata pe motiv ca un HDD de 320 GB s-a formatat in 298 GB si asa consumatorul cica dupa mintea lor ingusta a fost inselat. Funny rau cu americanii astia si motivele lor de a merge la instanta.

  7. E adevarat oarecum ce spune Microsoft, ca utilizatorii stiu asta, in general. Problema e ca nu se prea aplica la tablete. Aici utilizatorii sunt obisnuiti cu altfel de prezentare a spatiului disponibil, nu e ca la laptopuri. Tehnic nu ai ce sa-i reprosezi, spatiul chiar este de 32 GB, dar daca-i vrei pe toti nu mai ai SO, deci nu poti folosi tableta.
    Nu cred ca le-a scapat lor din vedere asta, eu spun ca-i facuta cu buna stiinta.

  8. Este vorba despre windows pro / rt pentru tablete, laptopuri, pcuri, etc., care ocupa atat, nu windows phone.
    Windowsul poate fi comparat cu un os pentru jucarii, no offense.
    Si intradevar spatiul de stocare este 32 gb/64 gb pe surface rt. Ca 16 sunt deja ocupati e altceva.
    In mod normal nu poate castiga procesul impotriva M$, dar in America e posibil orice.

  9. Pe ipad3 64GB iOS6, memoria disponibila afisata ii 56GB. Deci 8GB diferenta fata de valoarea comerciala. Dar exista explicatii. Din start 64GB = 59,6 GB reali (1KB=1024 B) si daca scadem iOS ramane 56GB (deci iOS6 aprox 3,5 GB). Doar ca nici aici, ca in cazul HDD-urilor, nu se spune asta.
    Intr-adevar, la MS ii mult mai rau: 32GB = 29,8 GB reali – 16GB disponibili (cat zice lumea) => Win8 RT+apps =13,8GB >> iOS. Nu stiu ce aplicatii sunt incluse in cazul MS pe langa OS (probabil ii si un Office RT). Poate se mai poate justifica o parte din spatiul ocupat. Ramane de analizat si apoi de vazut cat ii de “bine” gandit Win RT.

  10. @Toma, ce treaba are ce vorbim noi cu ce ai zis tu ? dute de plimba oile nene’ !! si !@marius, nici tu nu stii pe ce planeta esti, va rog frumos, DACA HABAR NU AVETI PE CE LUME TRAITI, NU VORBITI !! AICI ESTE VORBA DE WIN8 , NU E VORBA DE NICIUN RT CUM ZICI TU ! Intr-adevar, exista si o varianta a microsoft surface cu winRT si una cu win8, dar aici vorbim de win8, te rog frumos dute si tu de plimba oile !!!

  11. In root-ul discului C se afla doua fisiere: hiberfil.sys, care raspunde de regiumul de hibernare si stocheaza tot ceea ce contine RAM-ul (deci ocupa tot atat spatiu), si pagefile.sys, care ocupa pana la 4GB la setare automata, insa poate fi limitat sau dezactivat. Fara aceste 2 fisiere se elibereaza pana la 12GB spatiu (daca RAM-ul e de 8GB, de exemplu). Daca din folderul WinSxS se mai sterg librarii inutile de compatibilitate cu Windows 2000/XP/Vista, se mai castiga vreun GB. Apoi, se pot elimina driverele incluse pentru tot felul de periferice, Media Center-ul, se poate de compactat discul logic, si se mai castiga cativa GB (fisierele mici duc la pierderi mari de storage, iar in Windows sunt cam 20-30 mii de fisiere << 4KB). Astfel obtii doar 2-3GB spatiu folosit. Desigur ca regimul de hibernare nu il poti folosi si deci bateria se descarca repede, deci sunt uimit de ce Microsoft nu a lucrat la asta, pentru ca la Apple cu gestionarea resurselor se descurca bine de tot iOS-ul.

  12. @real_gauge, da, dar exista torente de versiuni “lite” cu W7 sau W8 care au deja modificarile facute si dupa instalare Windows 8-ul ocupa putin peste 1GB. Desigur ca in acest caz va fi nevoie de instalat aparte drivere necesare, de exemplu, pentru un printer, insa, de obicei, acesta vine cu un CD cu drivere.

  13. @Silviu, ba nu bat campii, imi dai messul tau si iti pot trimite o imagine de W8 x86 de 702MB pe care o poti instala si avea 95% din potentialul W8 Ultimate sau Pro, ma rog.

  14. Pai am spus si eu ca MS ar trebui sa faca ceva cu asta, doar am mentionat ca exista workaround…

    Personal, inainte sa instalez Windows, de fiecare data il las doar cu ce optiuni imi trebuie (cu ajutorul rt7lite), il instalez si merge mult mai rapid, practic un Game Edition. Dar depinde de fiecare (mie unuia nu-mi place sa am fisiere inutile in sistem).

  15. Zaone , ai văzut ca dacă ai scris un articol de calitate , lumea se imbulzeste sa scrie ?
    Bravo tata , deci se poate si fără articole din alea imbecili in care scrie ca Apple da in judecată pe x si la care mu iti comentează nimeni !
    Felicitări , când e de criticat , critic .
    Când e de laudat , laud.
    Acum ai un 10 plus !
    Tine-o tot așa si lăsa articolele ale sterile