iPhone 5 si iPad Mini au generat vanzari neasteptat de mari conform unui analist american

  iPhone 5 a fost pus in vanzare pe 21 septembrie, iPad Mini pe 2 noiembrie si ambele produse par a avea vanzari mult peste asteptari, cel putin daca este sa dam crezare unui raport scris de un analist american. Katy Huberty este analist al Morgan Stanley si sustine ca din discutiile avute cu partenerii Apple a aflat ca numarul de unitati vandute de catre companie a fost mult mai mare decat cel preconizat initial. Huberty spune ca Apple ar putea vinde 46 de milioane de terminale iPhone in Q4 2012 si 23 de milioane de tablete iPad, cifre net superioare celor inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

“Key suppliers into iPhone and iPad noted above seasonal March quarter order trends, stronger than expected December quarter revenue, and the potential to further upside before year-end,” Huberty wrote. She believes that Apple will outpace Wall Street expectations in the December quarter. Market watchers generally expect Apple to sell 46 million iPhones and 23 million iPads in the three-month frame. She also thinks Apple will again beat expectations in the March quarter, when Wall Street forecasts Apple will sell 43 million iPhones and 19 million iPads.

  Se pare ca partenerii Apple nu ar mai avea probleme in a produce indeajuns de multe componente pentru terminalul iPhone 5, procesul de productie ar fi intrat pe un fagas normal, iar in urmatoarele luni ne putem astepta ca oferta sa ajunga cererea. Deocamdata predictiile de acest gen s-au dovedit a fi rasturnate cand Apple anunta rezultatele financare si nu cred ca se pot vinde 46 de milioane de terminale iPhone in 3 luni, chiar daca suntem in sezonul sarbatorilor de iarna.