5 miliarde de smartphone-uri ar putea fi vandute pana in anul 2016

  Qualcomm, unul dintre cei mai importanti producatori de hardware pentru smartphone-uri, sustine ca pana la sfarsitul anului 2016 se vor vinde 5 miliarde de smartphone-uri in intreaga lume. Compania vinde hardware catre aproape toti producatorii de terminale mobile si facand asemenea afirmatii are o baza solida de informatii in spate, desi cifra mi se pare a fi extrem de mare. Practic in urmatorii 4 ani ar trebui sa se vanda 1.25 miliarde de smartphone-uri pe an si cred ca lucrurile sunt putin exagerate.

Qualcomm has revealed that it expects 5 billion smartphones to be sold between 2012 and 2016. The technology firm that builds chips found in many devices Android and otherwise, including the Nexus 4, told analysts of the forecast during its annual meeting in San Diego.

  Desi smartphone-urile inregistreaza vanzari din ce in ce mai bune, e greu de crezut ca pana in 2016 lumea va cumpara atat de multe terminale, insa daca pe piata vor fi lansate multe smartphone-uri low-end ieftine, orice este posibil. Cei de la Qualcomm prezic si faptul ca 650 de milioane de tablete si PC-uri vor fi vandute doar in anul 2016, o cifra putin cam mare, din punctul meu de vedere.