Google se plange din cauza faptului ca Apple nu a publicat codul sursa al iOS 6

  Apple si-a facut un obicei din a publica pentru utilizatori si dezvoltatori codul sursa al tuturor versiunilor sale ale iOS, insa pentru iOS 6 nu a facut deocamdata acest lucru. Plangerea celor de la Google a fost adresata unei instante la care Motorola are intentat un proces impotriva Apple, proces la care ar trebui adaugate si iPhone 5/iPad Mini, insa dupa o analiza a codului sursa a iOS 6. Google a afirmat ca a cerut de la Apple in repetate randuri codul sursa al noului sistem de operare, insa compania din Cupertino refuza sa il publice si Google nu poate depune noi pretentii la cauza sa.

Prior to adding the iPhone 5, iPad mini and possibly other new Apple widgetry to the Miami action, Google’s litigators want to perform some infringement analysis. For this purpose, they need to look at the source code of iOS 6, the latest release of Apple’s smartphone/tablet operating system, which powers the iPhone 5 and iPad mini. Now Google complaints that Apple has not provided the iOS 6 source code despite a general request for source code production made on May 30 and iOS-6-specific requests on August 7, October 25, and November 6. The last one of those requests was that Apple at least provide a “date certain”. Motorola is running out of time because the court set a December 14 deadline for accusations against new products.

  Google si Motorola au doar doua saptamani de zile pentru a adauga iPhone 5 si iPad Mini la lista dispozitivelor care le incalca brevetele de inventie, iar nepublicarea codului sursa a iOS 6 i-ar putea obliga sa renunte la aceasta idee. Pentru Apple ideal ar fi sa tina secret codul sursa cat se poate de mult pentru a ii tine in loc pe cei de la Google, insa daca o instanta va decide sa o oblige sa publice acel cod, atunci va trebui sa o faca si astfel sa isi ajute competitorii sa ii atace noile produse.

  Probabil Apple va trage de timp cat se poate de mult si nu va public nimic in legatura cu codul sursa a iOS 6, iar Google va fi fortata sa adauge produsele la proces fara sa analizeze codul sau sa renunte complet la adaugarea lor.