Prima Pagina Apple Google se plange din cauza faptului ca Apple nu a publicat codul...

Google se plange din cauza faptului ca Apple nu a publicat codul sursa al iOS 6

  Apple si-a facut un obicei din a publica pentru utilizatori si dezvoltatori codul sursa al tuturor versiunilor sale ale iOS, insa pentru iOS 6 nu a facut deocamdata acest lucru. Plangerea celor de la Google a fost adresata unei instante la care Motorola are intentat un proces impotriva Apple, proces la care ar trebui adaugate si iPhone 5/iPad Mini, insa dupa o analiza a codului sursa a iOS 6. Google a afirmat ca a cerut de la Apple in repetate randuri codul sursa al noului sistem de operare, insa compania din Cupertino refuza sa il publice si Google nu poate depune noi pretentii la cauza sa.

Prior to adding the iPhone 5, iPad mini and possibly other new Apple widgetry to the Miami action, Google’s litigators want to perform some infringement analysis. For this purpose, they need to look at the source code of iOS 6, the latest release of Apple’s smartphone/tablet operating system, which powers the iPhone 5 and iPad mini. Now Google complaints that Apple has not provided the iOS 6 source code despite a general request for source code production made on May 30 and iOS-6-specific requests on August 7, October 25, and November 6. The last one of those requests was that Apple at least provide a “date certain”. Motorola is running out of time because the court set a December 14 deadline for accusations against new products.

  Google si Motorola au doar doua saptamani de zile pentru a adauga iPhone 5 si iPad Mini la lista dispozitivelor care le incalca brevetele de inventie, iar nepublicarea codului sursa a iOS 6 i-ar putea obliga sa renunte la aceasta idee. Pentru Apple ideal ar fi sa tina secret codul sursa cat se poate de mult pentru a ii tine in loc pe cei de la Google, insa daca o instanta va decide sa o oblige sa publice acel cod, atunci va trebui sa o faca si astfel sa isi ajute competitorii sa ii atace noile produse.

  Probabil Apple va trage de timp cat se poate de mult si nu va public nimic in legatura cu codul sursa a iOS 6, iar Google va fi fortata sa adauge produsele la proces fara sa analizeze codul sau sa renunte complet la adaugarea lor.

 • Costi

  inseamna ca apple se simte cu musca pe caciula ..

 • Ionut Nutz,

  ce inseamna codul sursa ? ce este ?

 • Stiu programatorii ce este, e important pentru ei, pentru utilizatorii de rand e irelevant.

 • Marius

  In traducere : ” habar n-am”!

 • radu

  “pentru utilizatorii de rand e irelevant.”

  la fel si stirea asta.

 • Marius

  @Costi : bine punctat.

 • S’

  Irelevant

 • Motoi Bogdan

  ai un calc windows? da un click dreapta pe un executabil/dll/etc, da “open with” iar apoi alege notepad. O sa-ti deschida cu un sir lung de .. nonsens-uri, simboluri ciudate si tot felul de porcarii. Codul sursa este acea “chestie” care odata compilata ajunge ce vezi mai sus. Si totodata acea “chestie” initiala este citibila, interpretabila la nivel de comenzi individuale si poate la fel de important – modificabila. Odata compilata insa, e mai greu de inteles :))
  din nefericire insa.. doar asa il ruleaza masina.

  Un exemplu de informatica de liceu:
  Sa zicem ca se da urmatoarea bucata de “cod” dintr-un program:

  {
  // samsung sucks
  cout<<" Apple is za best";
  }

  Bucatica asta de "cod" odata compilata ar rezulta intr-un executabil pe care daca-l rulezi, afiseaza pe ecran "apple is za best". Si atata tot. Sa zicem ca samsung suspecteaza ca mai exista ceva in acel program sau ar dori sa afle si alte instructiuni trecute in codul sursa dar inactive/etc. Odata ce ai acces la codul sursa vezi si comentariul marcat cu "//"

 • @radu: Da, dar idevice.ro nu e citit doar de utilizatori de rand 😉

 • Voicu

  Unde se pot gasi fisiere cu sursa? Aveti un link de download?

 • djcata

  si daca codul sursa e public de ce nu exista iOS portat pe alte telefoane decat iphone

 • E public, nu open source.

 • Bogda

  @MBogdan. Bravo !

 • Claudiu daniel

  Oare care sunt mai multi cei care citesc: progamatorii sau cititorii de rand??!!!!

 • Florin Matei

  Terminati ma cu troll-areala. Daca sunteti asa praf si nu aveti idee despre ce e vorba macar nu faceti parada cu ignoranta voastra.

 • djcata

  si ce daca nu e open sorce …

 • Claudiu daniel

  Scuze Domnul Florin Matei pt deranj , dar sunt multi ignoranti care se informeaza din acest site !! Ca sa-si …alunge …. ingnoranta ! Dar ce ne facem cu aroganti ca … d-vs ?!

 • Florin Matei

  Nu ma refeream la cei ce se informeaza ci la cei ce comenteaza aiurea.