Troianul Zeus este folosit impreuna cu iTunes pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor

  Hackerii cauta in mod constant metode de a pacali utilizatorii si de a le fura banii, iar una recent descoperita este extrem de bine elaborata, dar si foarte periculoasa. Totul incepe cu o factura de 700$ pe care utilizatorii o primesc in email, acea factura avand desigur un link care le permite utilizatorilor sa anuleze comanda sau sa raporteze o problema, insa indiferent pe ce dau ei click, ajung intr-o pagina ce afiseaza imaginea de mai jos. Acea imagine porta brandul IRS, fiscul din SUA, si ii avertizeaza pe utilizatori ca trebuie sa descarce o noua versiune a browserului pe care il utilizeaza.

  Indiferent ce link selecteaza utilizatorii, ei vor descarca un fisier numit update.exe, acel fisier avand inclus troianul Zeus care se instaleaza imediat dupa un dublu click pe executabil si doar daca antivirusul victimei nu este actualizat. Dupa instalare, troianul Zeus logheaza tot ceea ce tastam noi pe calculator, iar de aici hackerii pot obtine acces al orice, de la contul din banca si pana la contul Facebook. Pentru ca totul sa functioneze, trebuie sa aveti un sistem de operare neactualizat, pe care Zeus sa il poata exploata folosind Blackhole Exploit Kit, altfel totul este in zadar.

  Indiferent daca sunteti protejati sau nu, aveti grija sa nu accesati link-uri suspecte si sa nu instalati ce vi se descarca de pe acele pagini.