Apple a achizitionat de la Harley Davidson dreptul de a utiliza trademark-ul pentru denumirea Lightning

  In iPhone 5, iPad Mini si iPad 4 Apple a implementat o noua tehnologie numita Lightning, ea permitand reducerea dimensiunii portului conector al iDevice-urilor si generand multe batai de cap utilizatorilor. Avand in vedere ca Apple breveteaza toate denumirile tehnologiilor sale, probabil va intrebati daca Apple a depus o cerere pentru inregistrarea marcii Lightning. Ei bine Apple nu va inregistra aceasta denumire, ea fiind cumparata de la Harley Davidson, producatorii celebrelor motociclete. Se pare ca abia zilele trecute a fost facuta achizitia, cel putin asta reiese din documentele depuse de Apple la oficiul european pentru brevete de inventie si marci.

  Cei de la Harley Davidson au depus in 2003 o cerere de inregistrare a marcii, in 2005 primind certificatul, ea acoperind o gama foarte variata de produse si domenii, cel al calculatoarelor fiind desigur inclus. Avand in vedere ca Apple foloseste tehnologia Lightning in iDevice-uri, era clar ca trebuia sa cumpere dreptul de a utiliza marca si a facut acest lucru, insa doar partial. Cei de la Harley Davidson si-au pastrat dreptul de a utiliza marca in anumite domenii, probabil cele care au legatura cu produsele proprii, Apple putand utiliza marca in domeniul sau.

  Apple a cumparat in trecut tehnologii si marci de la Alte companii, iar aceasta tranzactie nu este anormala, dar este foarte interesanta. 

7 COMENTARII

  1. In goana lor de a detine tot, pun pret pe fiecare nume ca mai apoi sa impinga intreaga industri la asa ceva, in final amaratul de mine consumatorul sa plateas un alt fel de tva pe denumirea unei paini numita “painea light” deoarece acel “light” apartine nu stiu carei companii.

  2. Daca m-ar chema Lucian Lightning ar trebui sa platesc ceva lui Apple si Harley Davidson sau ei mie ? Sau trebuie sa-mi schimb numele ?

  3. In urma cu 30 de zile citeau un articol de-al lui Zaone care spunea ca respectivul cablu Lightning este imposibil de reprodus. Am văzut azi pe buyincoins.com cablu Lightning pt iPhone 5 la 6-7 dolari in loc de 33usd cât îl vinde apple . Sa ne trăiască galbejitii , ca in baza lui Apple am da faliment… Ar fi in stare sa își vândă si religia lor pt bani…

  4. Dragi copii, dacă aveți vreo nelamurire as putea sa mă duc la Harley-Davidson in Ann Arbor ca e cam la 30 min de mine si sa întreb