Prima Pagina Apple Apple reuseste sa blocheze vanzarile unor terminale Android in Olanda, Samsung ar...

Apple reuseste sa blocheze vanzarile unor terminale Android in Olanda, Samsung ar putea sa plateasca 100.000€ zilnic

10

  Astazi o instanta din Haga a decis sa acorde companiei Apple dreptul de a bloca vanzarile unor terminale Samsung Galaxy care incalca un brevet de inventie pentru afisarea pozelor din galeriea foto. Doar terminalele cu Android 2.2.1, sau mai mari care nu ruleaza sistemul Samsung de afisare a pozelor in galerie, intra sub incidenta acestei interdictii si desi Samsung sustine ca a rezolvat problema, insa nu a furnizat instantei dovezi care sa sustina aceasta afirmatie, judecatorii luand decizia de a ordona scoaterea produselor din vanzare pana la furnizarea acestor dovezi. Decizia a avut totodata la baza si refuzul Samsung de a semna o declaratie prin care sa confirme ca nu incalca brevetele Apple si ca nu le va mai incalca in viitor.

The argument raised by Samsung at the hearing that Samsung Benelux does not sell the infringing products any more, cannot lead to a rejection of the ban,” wrote judge Peter Blok, who presided over the panel of three judges in the verdict. Blok said he would grant the ban because Samsung refused to sign a declaration of abstinence committing to not infringing the patent.

  Samsung a fost obligata sa le prezinte celor de la Apple si profitul generat din vanzarea terminalelor, care ii incalca brevetele, in perioada 27 iunie 2011 – noiembrie 2012. Samsung ar putea fi totodata obligata sa plateasca o menda de 100.000€ pe zi daca incalca in continuare brevetele celor de la Apple, iar printr-o cerere compania americana poate obtine o evaluare a  sumelor care trebuie sa ii fie platite cu titlu de despagubire pentru incalcarea brevetelor.

10 COMENTARII

  1. da corect ;)) au furat gallary de la apple 🙂 ca si cum ai zice ca apple a pantentat albumul

  2. @Iulius tu crezi ca Apple a inventat lumea,lasa-ma,ei nu au inventat mai nimic,doar au cumparat invetiile altora,(Siri a fost cumparat) si le-au lansat,intradevar au fost primii ,dar sa lasam vrajelile astea cu invonatiile si inventiile,mai ales ca Steve Jobs avea o vorba pe care Picasso a spus-o “good artists copy, great artists steal” ,ei se bat pt bani si punct,nimic altceva

  3. Si daca au cumparat, au cumparat cu tot cu drepturile de autor si brevet de inventie, iar daca si instantele ii dau dreptate Apple, inseamna ca un sambure de dreptate au si ei.
    Interesant e ca Samsung depune mult mai multe procese si plangeri impotriva Apple, dar nu prea le iese nimic, tot ei tre sa alimenteze conturile din Cupertino. :)))

  4. Un sambure e ….ca si zicala fum fara foc nu exista…sau ceva de genul… Astea nu se vor termina pana cand nu va aparea un al treilea concurent veritabil pt cei doi, si pana nu termina sa mai ia piese de la Samsung

  5. inca este greu sa renunte la samsung deoarece au preturi decente pentru serviciile platite de apple, cum este sa lucreze cu SHARP pentru dezvoltarea ecranelor sau LG , cred eu ca sunt costuri mai mari si sustin asta deoarece Samsung nu a produs sau produce numai ecranul la iphone.

    Cu cat contractul este pentru mai multe produse cu atat este mai bine pentru ambele parti deoarece se obtin preturi mai mici per bucata.

COMENTEAZA!

Please enter your comment!
Please enter your name here