Apple incearca sa breveteze un nou sistem de incarcare fara fir

  Anul acesta cativa producatori de smartphone-uri s-au gandit sa implementeze un sistem de incarcare prin inductie in propriile dispozitive si multa lume a inceput sa se intrebe de ce nu a facut Apple acelasi lucru. Phill SChiller a declarat, avand foarte multa dreptate, dupa lansarea iPad Mini ca acest tip de tehnologii nu sunt deocamdata indeajuns de utile pentru a fi implementate in iDevice-uri, si lasand la o parte informatiile sale, Apple incearca sa breveteze un nou sistem de incarcare fara fir care teoretic este superior celor disponibile pe piata.

The virtual charging shown in patent FIG. 2 Below, illustrates an area that could define a region in which suitably configured peripheral devices, such as a mouse, keyboard, and so on could receive power by way of a NFMR channel formed between the NFRM power supply and a NFMR resonator circuit included in the peripheral device. In this way, when both the NFMR power supply and the NFMR resonator circuit are tuned to each other, then useable power could be transferred over a power conduction channel formed between the two resonant devices.

  Pentru a incarca fara fir produsele electronice Apple intentioneaza sa foloseasca rezonanta magnetica, iar cererea de inregistrare a brevetului sau explica intregul sistem. Deocamdata Apple se gandeste ca poate incarca in acest fel perifericele unui Mac sau poate chiar un iPod, insa iDevice-urile nu sunt momentan incluse in strategia celor de la Apple. Ca sa fiu sincer mi-as dori sa vad in viitorul apropiat un sistem de incarcare fara fir facut de Apple, insa cred ca daca el va fi lansat va fi implementat doar in Mac-uri si nu va fi accesibil oricui.