Samsung cheltuie sume considerabile de bani pentru a isi promova produsele in fata iDevice-urilor

  In ultima perioada cei de la Samsung au inceput sa devina din ce in ce mai prezenti in toate mediile vietii cu ajutorul spoturilor publicitare si a promotiilor de tot felul. De la reclamele in care atacau iPhone-ul si pana la promotiile in care un smartphone din seria Galaxy sau o tableta sunt oferite gratuit la achizitionarea unui televizor, de exemplu, Samsung cheltuie mult pentru a depasi Apple. Cei de la Asymco au listat mai sus costurile de marketing ale celor mai importante companii de pe glob, iar in cazul Samsung se estimeaza costuri mult mai mare decat ale Apple, dar mai mari si decat ale Microsoft, Dell sau HP.

  Conform graficului celor de la Asymco, Apple cheltuie in jur de 1 miliard de dolari anual pentru marketing, insa Samsung se apropie de 12 miliarde de dolari, suma fiind colosala. In acesti bani, pentru toate companiile din grafic, intra advertising-ul, promotiile, comisioanele date celor care vand produsele, sumele alocate PR-ului, etc. Practic Samsung cheltuie extrem de mult pentru a da impresia ca vinde foarte mult, iar in final doar ei stiu daca efortul merita sustinut pe termen lung.

  In cazul Samsung sunt calculate cheltuielile de marketing pentru intregul grup, insa cei de la Asymco sustin ca divizia care produce si vinde terminalele mobile este responsabila pentru cea mai mare parte a sumei.

14 COMENTARII

  1. Samsung nu înseamnă doar telefoane sau tableta. Este foarte prezent pe segmentul de electronice si electrocasnice, si oriunde te uiti prin jurul tau vezi samsung. La ce produse dezvolta poate e si normal sa cheltuie atât. Apple dacă ar face tot atâtea produse poate ar fi tot pe acolo.

  2. Da. numai ca Samsung Electronics are mii de produse, nu doar telefoane si este cea mai mare companie IT din lume dupa vanzari.

  3. @nonim:
    Si Nokia se falea la fel in urma cu 3-4 ani. Daca vei compara smart_vs._smart/phone vei constata ca realitatea e alta. Pe termen lung focusarea Apple pe 2-3 produse se va dovedi de succes.

  4. @Simona – in ultimii trei ani, Samsung a pornit de la aproape 0 la smartphone si a depasit Apple cu mult, doar din cauza ca vinde mai multe modele.
    Oricum aici se vorbeste de banii cheltuiti cu reclama si promotiile, care in cazul Samsung se face la cateva mii de produse, nu la 10 produse ca in cazul Apple.

  5. @Simona cuvintul “focusare” nu inseamna ceea ce crezi tu, semidoct cu iphone. Poate sa cheltuie Samsung cit doreste cu marketingul, that does’nt impressing me much:)

  6. @5
    samsung nu au pornit de la 0
    de cand au decis sa aiba android ca si sistem de operare au inceput sa vinda
    focusarea apple ( funny )

  7. @ ZAONE ,,, nu am ideee de ce urasti atat SAMSUNG , dar dupa cum se vede in grafic , COCA COLA nu produce telefoane si cheltuie mai mult ca apple , am samsung tv , mobil , SAMSUNG inseamna mii de produse diferite , apple nici macar 100 , diferenta intre ei pe piata este enorma , aici nu vorbim de telefonie strict sau pc-laptop , gandestete ca mai sunt electrocasmicele care se vand la scara larga, tv-urile care sunt sute de modele pentru a acoperii fiecare categorie sociala ,etc.

    Ceea ce ii spui lui anonimous ala este irelevant, tu vezi tot numai apple , probabil ai tv , aragaz sau masina de spalat apple ,,,,,,o stai apple nu face asa ceva ….pai vezi nu vorbim numai de mbil-pc(includem si laptop, tableta , ipod aici)

    APPLE nu este DUMNEZEU , cum nici SAMSUNG nu este globul pamantesc ……..ceea ce imi place este faptul ca deocamdata sunt competitii pe piata , insa imi doresc sa vad cum gandesti cand nu o sa mai existe telefon apple …..ce o sa folosesti ? Din ce spui nu iti place nimic dde la competotie indiferent de marca …nokia , htc etc si credema o sa imi cumpar iphone 5 zilele ce vin ca nu este in stoc la cosmote ca m-am saturat de android , daca nu ar fii apple cu ios as opta pt windows tu pentru ce ai opta cand vezi numai apple in fata ochilor?

    Ai facut site-ul pt a informa oamenii nu pentru a le spune ce sa creada sau sa cumpere sau sa le inoculezi ca nu exista variante in afara de apple

  8. Sumele sunt enorme la SAMSUNG ca dovada ca au un profit urias fata de toti competitorii directi sau indirecti , bravo lor si…multumestele zaone caci daca nu existau cei de la samsung (cu copierea unor parti de la apple) nu exista iphone 5 astazi sau imac , macbook pro si air la performantele de astazi . Sunt o competitie directa din toate punctele de vedere pt apple.

    BUy iphone but more than 50% IS MADE BY SAMSUNG .:)))

  9. @eugen: Coca cola e altceva, Samsung e altceva. Aici era o comparatie intre ele. In rest, ai scris ca sa-ti ocupi timpul, sau ai invetat din placere?

  10. am scris deoarece vad ca tu numai apple ai in cap , nu esti subiectiv si nici obiectiv in privinta altor marci,

    Pentru mine apple la divizia mobile in cativa ani ori o sa cada rau ori o sa detina monopolul …..dar cat timp samsung va fi un competitor redutabil nu o sa fie e locul 1.
    Avantaj apple la os si design in rest nimic. Nokia chiar fabrica telofoane ..in fine orice as spune tot pe a ta o sa o tii ca asa faci mereu …iti dau fapte si tu vorbe