Prima Pagina Apple Guvernul din Coreea de Sud avertizeaza operatorii de telefonie mobila sa nu...

Guvernul din Coreea de Sud avertizeaza operatorii de telefonie mobila sa nu ofere subventii excesive pentru iPhone 5

   Apple a anuntat astazi ca incepand de vineri iPhone 5 va fi disponibil in oferta operatorilor de telefonie mobila si a retailerilor din Coreea de Sud, iar guvernul local i-a avertizat pe comercianti sa nu exagereze cu subventiile. Agentia guvernamentala care se ocupa de controlarea operatorilor de telefonie mobila i-a avertizat pe acestia sa nu ofere subventii excesive pentru clientii interesati sa cumpere iPhone 5, deoarece acest lucru ar fi ilegal in respectiva asiatica.

The Korea Communications Commission (KCC), the nation’s top telecom regulator, said Monday that the government agency will punish SK Telecom and KT if they offer illegal subsidies to attract more iPhone 5 customers. The suggested retail price of the 16GB iPhone 5 is 814,000 won. But customers who promise to change carrier can get the phone for about 400,000 won with the subsidies. The two carriers received more than 200,000 pre-orders for the new handset in just two hours after they were made available on Nov. 30, according to KCC officials.

  Operatorii au subventionat jumatate din pretul terminalelor iPhone 5 pentru anumiti clienti si guvernul nu este de acord cu aceasta practica, desi 200.000 de precomenzi ar fi fost inregistrate in Coreea de Sud in doar doua ore. Unii ar presupune ca guvernul ar fi de partea celor de la Samsung prin aceasta decizie, insa daca legerea coreeana precizeaza ca operatorii nu au voie sa faca suventii mari, atunci cine poate contrazice asa ceva? Sincer sa fiu mi se pare stupid ca guvernul sa impuna unui operator sa nu subventioneze pretul unui produs, insa iata ca se intampla in Coreea de Sud.

 • Tomi

  stat comunist 😉 punct

 • vladc

  ciudat pt corea de sud…daca era vb de nord intelegeam….nu stiu ce sa zic…

 • real_gauge

  @tomi
  e vb de coreea de sud (din cate se stie e un stat capitalist) 😉

 • Dan Barbulescu

  Guvernul Sud Coreean își protejează producatorul autohton.
  De aici si restrictiile astea împotriva Apple .

 • Anonymous

  Din ce scrie acolo, rezulta ca cei doi operatori care au la vanzare iPhone, ar pune in dificultate ceilalti operatori care nu au – adica promit subventii pt clientii care schimba operatorul. Ar fi o practica neconcurentiala.
  Cat despre protejarea lui Samsung – nu prea e cazul – Samsung are cam 70% din piata iar Apple cam 3-5 %.

 • JohnnyD

  Mi se pare corect din partea lor, bravo lor își protejează producători săi si nempti si americani fac la fel ei nu fac ca noi cumpărăm produsele altora si pe ale noastre le dam deoparte , că ce dracu dacă ne ducem intr-un Hipermarket cumpărăm lapte din Franța si pe ăla din România care poate si sigur e mai bun nu-l luam ca suntem fițoși. Si atunci ce se intampla francezi o duc bine iar noi murim de foame ca bani noștri se duc la ei, iar producători noștri mor de foame , bine ce e drept nu e cazul Samsung dar la total vorbind bravo lor ca îi protejează pe ai lor ar trebui sa Facem si noi romanii la fel.

 • @Anonymous: De unde ai scos cifrele alea? Mi se par cam scoase din ….

 • Anonymous

  De pe Engadget – era un articol cu vreo 3 luni in urma.

 • bogdan

  guvernul coreean isi protejeaza in primul rand populatia. subventionarea in mod excesiv a unui terminal ar face ca si un client care nu are un buget pt acel device sa faca sacrificii pt a-l obtine, pt ca e la promotie/e “mai facil” de obtinut, desi facil nu are grad de comparatie.
  vorbesc din experienta – am avut client care a zis ca se intoarce a doua zi dupa telefon, ca ia somasul,… :((
  bravo lor ca se implica si nu e totul la voia intamplarii – a se intelege a intereselor economice ale exportatorilor mondiali!

 • @bogdan: Chiar daca e posibil sa te superi pe mine, mi se pare stupida rau explicatia, iar povestea cu somajul tine de prostie pura.

 • bogdan

  nu am de ce sa ma supar. fiecare face cum ii dicteaza capul, dar pt asta ai nevoie de un cap 🙂
  e foarte reala intamplarea cu client care a zis ca revine dupa ce incaseaza somajul pt a lua un 4S.
  in ceea ce priveste numarul de reclamatii/tentative de reziliere a unor contracte de servicii, acesta este mai mare in cazul celor cu terminale scumpe, dar subventionate la achizitie, so…