Prima Pagina Apple Iata 10 lectii importante pe care omenirea le-a invatat de la Steve...

Iata 10 lectii importante pe care omenirea le-a invatat de la Steve Jobs

  Steve Jobs a fost si va ramane in istorie drept unul dintre cei mai mari antreprenori ai secolelor 20 si 21, multe dintre actiunile sale avand un puternic ecou chiar si in ziua de astazi. Pentru a reaminti lumii modul in care lucra Steve Jobs, dar si pentru a readuce in atentia tuturor cateva lucruri care l-au ajutat sa aiba succes si sa fie atat de popular, Forbes a publicat a facut un articol in care prezinta 10 dintre cele mai importante lectii pe care le putem invata de la fostul CEO al companiei Apple.

  Mai jos le-am listat pe toate, iar cate o explicatie pentru fiecare in parte puteti gasi pe website-ul celor de la Forbes.

 1. The most enduring innovations marry art and science – Apple a incercat intotdeauna sa fie diferita si succesul produselor sale a avut la baza echipe de oameni care erau specializati in tehnologie, insa aveau studii si in domeniu artelor, a stiintei si nu numai.
 2. To create the future, you can’t do it through focus groups – Steve Jobs este faimos pentru faptul ca nu era interesat de ceea ce doreau consumatorii si se gandea intotdeauna la ceea ce ei nu stiau ca au nevoie, acest gen de produse ajutand compania Apple sa ajunga atat de populara si bogata.
 3. Never fear failure – Aceasta este practic o filosofie in Sillicon Valley si San Francisco, oamenii de acolo privind esecul drept un pas inainte si nu o tragedie.
 4. You can’t connect the dots forward – only backward – Steve Jobs nu era entuziasmat de planificarea lucrurilor cu ani inainte deoarece exista oricand atat de multe posibilitati ca, ceva sa nu mearga bine.
 5. Listen to that voice in the back of your head that tells you if you’re on the right track or not – Fiecare dintre noi are un simt al lucrurilor, o dorinta de a face ceva, Steve Jobs le avea pe ale sale si stia daca un produs va fi popular sau un esec, avand intotdeauna capacitatea de a opri un proiect in loc daca nu considera ca este suficient de bun.
 6. Expect a lot from yourself and others – Steve Jobs obtinea orice vroia de la angajatii sai si facea acest lucru ca un tiran, episoadele in care el tipa la angajati fiind faimoase in Cupertino.
 7. Don’t care about being right. Care about succeeding – Steve Jobs nu era prea interesat de faptul ca ideile sale erau bune sau proaste, el dorea sa obtina ceva si lupta pentru acest lucru, in final multe dintre ideile sale dovedindu-se a fi un real succes.
 8. Find the most talented people to surround yourself with – La Apple Jobs a cautat cei mai buni oameni pentru fiecare domeniu in care compania avea nevoie de conducere, acest lucru fiind unul dintre principalele motive in baza carora Apple a functionat atat de bine pana la decesul lui Jobs.
 9. Stay hungry, stay foolish – unul dintre cele mai populare citate ale lui Jobs, el a fost rostit in cadrul unui discurs rostit de acesta in anul 2005 la facultatea Stanford.
 10. Anything is possible through hard work, determination, and a sense of vision – Steve Jobs avea o calitate probabil unica pentru antreprenorii din vremea sa, credea ca orice este posibil si isi convingea angajatii sa produca aproape orice, chiar daca ei nu erau increzatori ca pot face acele lucruri.
 • Tony Montana

  Simply gorgeous… RIP Steve

 • adrian

  am citi cartea si am ramas placut uimit de cata imaginatie pot avea unii si steve jobs nu a facut minuni doar cu apple sa nu uitati si de Pixar si Next.unde a fost la conducere a avut rezultate.datorita lu pixar a creat multe desene la care copii nostri se uita

 • razvanrazy

  La asta nu ai zis nimic: Stay hungry, stay foolish. De ce nu detaliezi, sa inteleaga lumea ce inseamna ? ca multi il “folosesc” complet aiurea.

 • adrian

  ai dreptate daca nu tinea dieta aia prosteasca poate nu distrugea pancreasul ala si cine stie ce mai inventa

 • djcata

  majoritatea sunt corecte in afara de 2,7 si 9

 • Fan

  Toata lumea greseste ,dar el nu ne-a dezamagit si el nu avea dreptul sa greseasca Steve Jobs Forever

 • Victor Bulgar

  Da, fermitatea deciziilor sale este incredibila! Pacat ca astfel de oameni se nasc rar.

 • liviu@eurotel.ro

  Multa lume nu stie ca printre succesurile notabile in domeniu , au fost si multe proiecte facute aiurea. Aiurea de la faptul ca nimeni nu credea ca produsul respectiv va reusi pe iata , insa SB insista cu disperare ca pana la urma produsul sa prinda viata.
  Tot el isi dadea seama in cateva zile ca produsul nu era viabil si dicta sistarea fabricarii produsului.
  Insa toate necazurile au fost sterse de succesul rasunator al produselor ce au reusit pe piata.
  Uneori inventatorii reusesc prin inovatii alteori nu.
  E clar ca SJ nu era un om normal de rand , avea viziuni , concepte , idei speciale dpdv al inovatiei .

 • Bogdan

  3.Razvanrazy. Doreste-ti intotdeauna mai mult si mai mult. Doreste-ti sa evoluezi continuu. Mediocritatea e pentru altii. In linii mari.

 • razvanrazy

  @ 9. Bogdan, eu stiu foarte bine ce inseamna. Dar am vazut la multa lume si i-am auzit pe altii care folosesc acest slogan complet aiurea si poate ar fi fost bine ca pe un astfel de site (care nu e citit doar de 5-10 oameni) sa fie explicat si acest citat, cum sunt si restul.

 • Eu am fost si voi ramane intotdeauna adeptul teoriei conform careia citatele bune nu trebuie traduse ca le strici tot farmecul. Traducand stay hungry, stay foolish in romana nu acoperi ce trebuie. Cine va intelege ceva din el, o face in engleza, daca nu stie engleza, n-are nevoie de insemnatatea citatului.