Prima Pagina aplicatii Un joc pentru iOS este retras din App Store dupa doar 10...

Un joc pentru iOS este retras din App Store dupa doar 10 zile din cauza piratarii

  Battle Dungeon este un titlu lansat acum 10 zile in App Store si se pare ca el a fost extrem de popular, dar nu numai in fata jucatorilor dispusi sa cheltuie bani pentru a il instala in propriile aplicatii. Dezvoltatorii jocului sustin ca foarte multi utilizatori au piratat titlul, iar in cursul noptii trecute au retras aplicatia din App Store si si-au anuntat cumparatorii ca sunt nevoiti sa inchida serverele in baza carora functioneaza Battle Dungeon din cauza faptului ca ele nu pot face fata numarului mare de utilizatori, iar imbunatatirea infrastructurii este imposibila din cauza banilor pierduti prin piratare.

Unfortunately we have taken Battle Dungeon down for the forseeable future. This was due to high levels of server load created by large numbers of pirated copies of the game. The high load revealed technical issues which we don’t feel we can fix to the level that our paying customers deserve.

  Dezvoltatorii au decis sa nu investeasca in infrastructura si vor oferi banii inapoi tuturor celor care au cumparat titlul din App Store sau au achizitionat ceva prin sistemul de in-app purchase-uri. Din pacate acesta este doar unul dinfre efectele secundare ale piratarii si jocuri interesante pot fi retrase de pe piata din cauza celor care prefera sa profite gratuit de munca altora.

 • CalinC

  exact ce vorbeam in partea cealalta cu piratarea,nu cred ca numai romanasii au dat serverele peste cap cu piratarea….

 • aikman

  tipic … isi bat joc de aia care chiar au cumparat jocul … il cumperi si nu iti merge jocu 🙂 si la urma se plang ca de ce pireateaza lumea … ei ne ard o data , noi recuperam de mai multe ori

 • Bogdan Pollo

  cum iau si eu bani pe niste in-app purchasuri care mi-au luat banii dar nu au aparut in joc?

 • Bogdan, iTunes iti genereaza factura.

 • Relu

  E o situație foarte neplacuta pentru dezvoltatori asta in care jocul este crackuit și beneficiază de servere și cei ce nu au cumpărat jocul legal.

 • Daca mai facem nazuri si cand vine vorba de 3.44 lei cheltuiti pe o aplicate suntem niste oameni de rahat. Sunt contra jailbreakului pentru ca foarte putin il vor pentru tweek-uri, majoritatea il vor pentru aplicatii piratate. Dar in cativa ani va scadea acest fenomen, vine ACTA and stuff, thank God.