Prima Pagina Apple Un judecator american forteaza Apple sa divulge detaliile acordului de licentiere incheiat...

Un judecator american forteaza Apple sa divulge detaliile acordului de licentiere incheiat cu HTC

  Avocatii companiei Samsung au cerut unui judecator federal sa oblige Apple sa le divulge detaliile acordului de licentiere incheiat cu HTC, cererea fiind aprobata saptamana trecuta. In afara avocatilor companiei Samsung, si publicul larg va putea vedea ce brevete de inventie si-au licentiat reciproc HTC si Apple, insa detaliile legate de preturile in baza carora vor fi oferite brevetele si perioada licentierii vor fi tinute secrete pentru a proteja companiile.

This Court has repeatedly explained that only the pricing and royalty terms of license agreements may be sealed,” Koh wrote in a ruling. “There are compelling reasons to seal pricing and royalty terms, as they may place the parties to the agreement at a disadvantage in future negotiations, but there is nothing in the remainder of the agreement that presents a sufficient risk of competitive harm to justify keeping it from the public.

  Practic in urmatoarele zile va fi listata o parte a acordului de licentiere dintre cele doua companii si competitorii vor putea vedea ce brevete a ales Apple sa licentieze catre HTC. De aici ar putea aparea diverse probleme, mai ales in procesele in care Apple a folosit respectivele brevete pentru a obtine ordine de restrictie impotriva unor anumite produse. In ciuda acestui dezavantaj, Apple are norocul de a nu ii fi publicate detaliile de licentiere.

  • Claudiu daniel

    Si care e ideea !? Ca si-au licentian(apple – htc) anumite inventii reciproc si de care Samsung ii acuza ca le-ar fi incalcat?

  • Chicodex

    Ideea sta in felul urmator claudiu.Samsung a vrut sa licentieze anumite brevete de la apple iar apple a decis sa nu le licentieze acele brevete spunand ca nu le dau nimanui.Ulterior apple i-a dat in judecata pe cei de la samsung castigand in prima instanta nici mai mult nici mai putin de vreun miliard dolari de la samsung.Acum samsung vor sa se apere si vor sa vada daca vreun brevet de inventie pe care apple l-a folosit impotriva lor se afla pe lista de licentiere acordata celor de la HTC.Iar daca acel brevet se afla licentiat de catre HTC,cei de la samsung se pot apara si pot invoca ca ei au fost de buna credinta si au vrut sa licentieze acele brevete,dar apple a fost dusmaniasa si nu au vrut sa le dea pentru ca samsung este competitorul lor direct,dar acelasi brevet pe care ei au spus ca nu este licentiabil ar fi putut fi dat catre HTC,intelegi acum scopul acestei decizii?