Tim Cook sustine ca TV-urile actuale au la baza sisteme grafice invechite, da de inteles ca Apple lucreaza la un televizor

  Tim Cook a vorbit intr-un interviu, foarte lung, al Businessweek despre anul petrecut in functia de CEO al companiei Apple si printre subiectele de discutie s-a aflat televizorul. Cook sustine ca de fiecare data cand foloseste un televizor simte ca se intoarce cu cateva decenii inapoi in timp, interfetele concepute pentru aceste produse fiind foarte invechite. Continuandu-si afirmatiile, Cook a spus ca televizor s-a transformat dintr-un hobby intr-o zona de interes pentru Apple, aceasta fiind prima oara cand CEO-ul da de inteles ca a sa companie lcureaza la revolutionarea televizorului.

When I go into my living room and turn on the TV, I feel like I have gone backwards in time by 20 to 30 years. It’s an area of intense interest. I can’t say more than that.

  Analistii americani tot afirma de ani de zile ca Apple dezvolta un televizor ce va ajunge eventual pe piata, iar anul acesta Tim Cook le valideaza pentru prima oara informatiile. Desigur ca nimeni nu stie exact ce va schimba Apple la televizoare sau cand ar urma sa ajunga pe piata noul sau produs, insa din moment ce Tim Cook a confirmat existenta sa, il putem astepta anul viitor.

32 COMENTARII

  1. Nu stiu cum vorbeste de interfete invechite cand toate sunt mai noi decat iOS si se schimba de la an la an – pai iOS nu a schimbat chiar nimic de aproape 6 ani, ce revolutie sa astreptam de la o companie care nu mai inoveaza de mult ?

  2. ipocrit. daca da drumul la tv are impresia ca se duce 20-30 de ani inapoi in timp. daca in schimb porneste si appletv-ul deja e catapultat 30 in viitor :))

  3. Pai daca facem un calcul simplu si plecand de la ~ 3000 ron un 9.7inch IPAD pana la 40 inch un tv, da o valoare totala de …

  4. Logic ca o sa aibe retina, cum altfel ? Din moment ce poti produce ecrane de dimensiunea unui ipad de ce nu ai putea produce si de dimensiunea unui Tv.
    Daca vine fara retina nu prea vad cu ce s-ar putea dalva.

  5. @Zaone nu ai inteles aluzia. daca il intrebi pe Cook de televizor iti spune ca e praf, dar iti va zica ca appletv face experienta media si itunes extraordinara, tot pe televizoarele de ra*hat. cand ma uit la appletv si la celelalte alternative de media player de pe piata (xbmc si altele) si eu simt ca sunt catapultat in trecut.

  6. Sa faca domnule un Tv 3D cu adancime super,dar fara ochelari,culori vii,definitie impecabila,si eu il cumpar.Daca ma abureste ca are iTunes,wifi..raman la un banal Tv.

  7. Nu mai au ce inova la un TV, Samsung le cam are pe toate la acest capitol, de la comanda vocala si gesturi pana la internet, media sharing, wireless play si multe altele.

  8. @Leo: Bag de seama ca n-ai fost langa un “smart” tv de-al Samsung. It’s not that smart, it’s not that fast, daca as da 10000 ron pe el, l-as arunca in vanzator.

  9. Si ce inseamna retina display la un televizor Apple?
    Deja incep sa apara ecrane cu rezolutie 4k. Chiar si la un televizor full Hd de vreo 119 diagonala nu vezi niciun pixel la 2-3 metri distantala cat e normal sa stai fata de ecran.
    Daca e vorba de interfata, atunci avem Apple Tv.
    Nu stiu la ce tot se refera Cook, dar trebuie sa demonstreze cu ceva.
    @zaone: Tv-urile Smart de la Samsung de 10 000 au diagonala de 140-150 cm. Gasesti f smart si la 40-50 de mil. Si sunt f Smart, mai smart si decat viitorul Apple Tv. De ce? Pentru ca poti sa vezi orice site si sa ruleze de pe orice mediu chiar si filme mkv fullHd 3d. Si wireless. Si prin reteaua electrica a casei. Si poti sa faci din telefon telecomanda sau chiar display secundar sau mirror.
    Viitorul Apple Tv se va baza pe iTunes ( nu stiu de cate ori ai cumparat tu filme de la Apple ca sa le vezi ), pe Netflix sau pe Hulu. Ultimele doua servicii sunt indisponibile in Romania. Poate ca aplicatii terte il vor face mai utilizabil. Sunt curios insa daca va avea macar un banal Usb.

  10. Banale usb? Itunes ce are la baza? Nu cumva protectia drepturilor de autor? Nu am smart tv si nici apple tv, dar am inteles oarecum ce inseamna apple… Lasand la o parte drepturile de autor (care fac din “banalul” usb, nu chiar ceva “banal”), cand ati avut in mana un telefon cu 30 de taste fizice predefinite, era cool. Nu aveati cum sa vedeti un nou tip de telefon, asa cum acum v’ati obisnuit cu osd/ui/os televizoarelor si nu puteti vedea un alt tip,inovativ. Cand il vom avea, vom mai vb… Mutu tace si face,nu?

  11. @Madalin: M-am jucat cu unul in primavara, nici la dusmani nu as lua. Sunt extrem de slow, nu recunosc gesturile, n-as da 50 de milioane decat daca m-ar bate cineva inainte.

  12. Am eu Smart TV Samsung de 116 cm. Am dat peste 10 000 de lei pe el si, dupa ce l-am folosit o perioada destul de lunga de timp, pot sa va spun ca nu merita toti acesti bani. Este lent, are o interfata greoaie si complet neprietenoasa (nu pot nici macar sa-mi aranjez aplicatiile downloadate in ordinea pe care o vreau eu – raman in ordinea in care le-ai downloadat), aplicatii putine si destul de slabe, care de multe ori blocheaza TV-ul (am ajuns sa experimentez destul de des freez-ul si la TV), browserul de net este foarte anevoios de folosit (chiar si cu aplicatia de telecomanda de pe telefon).
    Am si Apple TV, care e ok pt Netflix, Youtube si filme de pe iTunes, dar mi se pare o prostie ca nu are si browser web sau harti. Din aceasta cauza sunt nevoit sa fac mirroring cu iPhone-ul, dar nu mi se pare ok sa fiu obligat sa am 4S sau 5 pt asta. Aplicatia de telecomanda de pe telefon pt Apple TV este mult mai tare decat cea pt TV-ul Samsung, insa nu imi gaseste tot timpul Apple TV-ul (la fel cum mi se intampla si la mirroring cateodata), ceea ce e foarte enervant. De exemplu, dupa recentul update al Apple TV la 5.1.1, nu mai pot face mirroring (sau airplay) cu iPhone 5 si nici folosi aplicatia de telecomanda, deoarece nu mai gaseste aparatul.
    Prin urmare, de-abia astept un televizor cu adevarat inteligent, rapid, cu interfata prietenoasa, DAR CARE SA NU FIE INCHIS , LIMITAT SI RESTRICTIONAT LA UNIVERSUL APPLE!!!

  13. @adrian bucuresti nu stiu ce smart ai tu si de aplicatiile putine per care le folosesti
    eu am un smart de anul asta si mi se pare destul de ok
    o telecomanda touch mai utila as avea nevoie si in rest e ok
    am vazut si sony ,panasonic dar sunt putin in urma
    as testa un lg sa imi dau seama cum se misca
    @zaone comenzile gestuale la tv nu le folosesc deloc (un fel de siri pt iphone)

  14. @real Nu zic ca nu e ok fata de celelalte TV-uri de pe piata (de asta am si cumparat Samsung si nu altceva), dar nu este chiar atat de smart pe cat ma asteptam sa fie. Eu cred ca este destul loc de inovare si imbunatatire in zona TV-urilor inteligente si sper ca Apple sa revolutioneze si aceasta industrie, asa cum a facut in 2007 cu iPhone-ul.
    Nokia poate sa le povesteasca cateva lucruri tuturor liderilor de piata care nu fac eforturi de inovare si imbunatatire a experientei consumatorilor din segmentele respective de piata, bazandu-se doarpe faptul ca sunt lideri de piata si ca ei dicteaza directia si ritmul evolutiei.

  15. Din punctul meu de vedere, TV-ul este punctul central al oricarui living, iar acesta trebuie sa fie in esenta un iMac de 50-60″, care sa aiba integrat un Blu-Ray player, un sistem inteligent si eficient de sunet 3D, imagine 3D profunda (cel putin ca la IMAX, cu 3 nivele de adancime) si fara ochelari, rezolutie 4K, o interfata foarte prietenoasa si simpla (comenzi vocale si prin miscari naturale ale corpului, dar care sa functioneze cu adevarat, un asistent precum Siri, dar care sa functioneze cu adevarat), 3 periferice (telecomanda simpla si ergonomica, tastatura wireless cu touchpad, controller pt jocuri), DVR cu spatiu mare de stocare, un App Store cu aplicatii si jocuri speciale (gen consola) pt acel TV, si daca m-as mai gandi un pic, probabil ca as mai gasi niste functionalitati care ar putea fi integrate in ceea ce ar trebui sa fie punctul de atractie al oricarei locuinte.
    Ideea este ca vreau un produs care, pe langa functiile actuale de TV, sa tina loc si de sistem Home Theatre, si de computer, si de consola de jocuri, si de mediaplayer. De ce sa am o gramada de produse diferite, cinci telecomenzi, nu stiu cate standarde diferite de comunicare, interfete diferite, cand pot avea un singur sistem integrat care sa fie compact, frumos, si care sa functioneze simplu, fluid si rapid?

  16. adrian
    macu are bluray????
    la sammy gasesti unele chestii enumerate de tine
    unica telecomanda,bluray cu hdd de 1tb cu pvr (inutil in romania)
    lipseste doar o telecomanda touch decenta
    partea de sunet un amplificator si niste boxe decente
    fiecare cu preferintele lui