Apple rezolva problema relocarii unui oras din Australia, politia rasufla usurata

  Ieri dimineata v-am spus ca politia australiana a avertizat locuitorii unei regiuni sa nu foloseasca iOS 6 Maps pentru a fi directionati catre un anumit oras deoarece aplicatia il afisa in mijlocul unui parc natural unde cativa automobilisti s-au pierdut. Greseala din aplicatie putea costa cateva vieti, cei de la Apple au inteles acest lucru si in cursul noptii trecute au rezolvat problema, orasul cu pricina fiind afisat in locatia sa corecta si nu in mijlocul unui parc in care cetatenii nu ar trebui sa ajunga.

In this case, the Australian Gazetteer – the authoritative list of 300,000-plus placenames, complete with coordinates – includes two Milduras. One is the “real” town, the other is an entry for “Mildura Rural City”, coordinates -34.79724 141.76108. It’s this second entry that points to the middle of the Murray-Sunset National Park, just near a spot called Rocket Lake.

  Desi greseala celor de la Apple a fost extrem de mare, in fapt exista o oarecare scuza pentru americani, deoarece o gazeta guvernamentala australiana care contine peste 300.000 de locatii(plus coordonate) listeaza Mildura Rural City chiar in mijlocul parcului national catre care erau directionati utilizatorii. Apple a confundat acea locatie cu adevarata locatie a orasului Mildura, ea fiind deasemenea inclusa in gazeta australiana, si asa i-a directionat gresit pe automobilisti.

  Apple nu trebuie scuzata pentru confuzie, insa acum ea are si o explicatie logica.