Prima Pagina aplicatii Politia din Australia avertizeaza soferii sa nu utilizeze iOS 6 Maps

Politia din Australia avertizeaza soferii sa nu utilizeze iOS 6 Maps

  Problema mediatica a iOS 6 Maps continua in aceasta saptamana deoarece politia din Victoria, Australia, a emis un anunt de interes public prin care le cere soferilor sa nu utilizeze iOS 6 Maps drept sistem de navigatie principal. Anuntul a fost publicat dupa ce 6 soferi au folosit iOS 6 Maps pentru a fi directionati catre orasul Mildura, insa au fost directionati catre centrul parcului national Murray-Sunset National Park, sistemul Apple listand orasul in acea locatie care se afla la 70 KM de actuala sa pozitie.

Local Police have been called to assist distressed motorists who have become stranded within the Murray-Sunset National Park after following directions on their Apple i-phone.  Tests on the mapping system by police confirm the mapping systems lists Mildura in the middle of the Murray Sunset National Park, approximately 70km away from the actual location of Mildura.  Police are extremely concerned as there is no water supply within the Park and temperatures can reach as high as 46 degrees, making this a potentially life threatening issue.  Some of the motorists located by police have been stranded for up to 24 hours without food or water and have walked long distances through dangerous terrain to get phone reception.

  Apple a refuzat sa activeze sistemul de navigatie turn-by-turn in Australia pentru ca nu il considera a fi indeajuns de bun pentru clientii sai si se pare ca a avut dreptate, pana in momentul activarii oficiale. Din pacate este foarte posibil ca aceleasi probleme sa apara si in alte locatii de pe glob, iar acesta este un nou semnal de alarma pe care trebuie sa il luati extrem de serios in considerare si sa intelegeti ca aplicatia aceasta va poate ajuta sa va pierdeti foarte usor.

  Mai jos aveti cu mov locatia orasului Mildura si cu rosu locatia in care crede iOS 6 Maps ca ea se afla.

 • Cristtos

  În Australia se poate muri dacă te rătăcești (chiar cu mașina). Compania la care lucrez asigură unități GPS speciale, cu 3 seturi de hărți (normale, offroad și geodezice), telefoane satelit și locatore de urgență (EPIRB) celor ce trebuie să meargă în zone mai îndepărtate – și nu mă refer la mers în deșert! Puțini realizează că Australia e mai mare decât Europa de vest dar are o populație cât a României masată în majoritate în metropole de coastă. E pe aici o linie ferată care are 1000 km în linie ABSOLUT dreaptă și o fermă din nordul Queensland care e mai mare decât Elveția.
  Aussies nu se joacă cu chestie astea…

 • Catalin

  Am mers ieri intr-un spital in Iasi si cat asteptam pe acolo ma jucam cu iphonul 5. Cand deschid Maps, surpriza! Eram undeva langa Moscova la 1500 km departare, deschid Google Maps din Safari…la fel, deschid Speed Test cu localizarea activata si tot acolo era localizat cel mai apropiat server. Era clar ca ma localiza prin iAds pentru ca eram in interiorul cladirii, dar totusi eu folosesc netul de la Orange unde in cel mai rau caz ar putea sa ma ruteze prin Bucuresti, nu cu trei lungimi de Romanica mai spre nord-est.

 • Roby

  Pe ei nu i mai da nimeni in judecata pentru asa prostie de harta…..

 • Ba voi sunteti nebuni, daca Apple zice ca ai ajuns la destinatie, AI AJUNS LA DESTINATIE. Cum spunea regretatul Jobs, oamenii nu stiu ce-si doresc pana nu le spune Apple. =))
  Eu unul am renuntat la Apple (dupa 2 ani de utilizare a unui iPhone 3g si 4) si nu-mi pare rau.

 • pi5

  Pai si atunci de ce poluezi pe siteul asta, dedicat celor care sunt posesori de ideviceuri? Realizezi ca nu ai adus nici un pic plus-valoare discutiei prin comentariul tau lipsit de orice urma de inteligenta?

 • ggh

  @pi5: Vorbesti despre tine?

 • coLin

  Ghinion ca nu v-ati nascut in America 😀
  in Michigan are foarte multa acuratete inclusiv numarul la case
  mersul pe jos merge deasemenea
  dar pt autobuz deocamdata nu este

 • Pingback: Apple rezolva problema relocarii unui oras din Australia, politia rasufla usurata | iDevice.ro()

 • Pingback: Politia australiana avertizeaza soferii sa nu utilizeze Google Maps pentru a fi directionati catre locatii | iDevice.ro()