Atentie la falsele service-uri autorizate Apple

  Produsele Apple au devenit din ce in ce mai populare in ultima vreme si se pare ca anumite service-uri intentioneaza sa isi insele clientii afirmand ca sunt autorizate de catre Apple sa le repare produse. Zilele trecute am observat o reclama pentru un astfel de service care se promova ca fiind autorizat de Apple sa ii repare produsele, l-am contactat prin email sa aflu daca au intr-adevar calitatea de service autorizat, insa nu am primit vreun raspuns, semn ca minciuna tine doar la necunoscatori.

  In Romania doar Noumax, iStyle, si separat operatorii de telefonie mobila, sunt service-uri autorizate sa repare produsele Apple, doar la ele beneficiati de garantia internationala Apple(exclus operatorii), deci daca vedeti reclame asemanatoare pe Twitter si sunteti directionati pe website-uri ale altor companii, feriti-va de ele. In Romania  exista destui detinatori de service-uri care nu se tem sa insele oamenii, din pacate legea se respecta prea rar si puteti ajunge sa fiti usor pacaliti de companii de acest gen.

27 COMENTARII

  1. @Teo: Right, dar un service care nu e autorizat de Apple nu ti-l schimba pentru ca nu are cum, decat daca il retrimite la un adevarat service autorizat de Apple.

  2. Niciun service(oficial) nu repara, le schimba, stiu din proprie experienta, chiar si la problema cu butonul le schimba. Din cate am inteles, Apple nu le trimite piese de schimb, ci ii pune sa schimbe.

  3. Stiu ca fac offtopic dar am nevoie de un raspuns rapid: pot face downgrade de baseband de la 04.12.2 la 04.10.01 ? Un prieten si-a facut update 😀 i-am facut downgrade la 5.0.1 dar nu si de baseband. Multumesc aticipat si scuze de offtopic !!!

  4. Cand iti cumperi un produs ( cazul de fata Apple), il duci de unde l-ai luat ca sa iti rezolve garantia , e problema lor cum ti-o rezolva atata timp cat tu iti primesti produsul inapoi functional…. POSTGARANTIE poate face si Mirciulica din spatele blocului daca se pricepe , e decizia ta cui ii duci produsul sa ti-l repare. Autorizat sau Neautorizat dupa ce expira garantia ce mai conteaza daca e autorizat sau neautorizat daca firma respectiva are experienta in domeniu.

  5. Daca am un iPhone luat de pe net (fara facturi sau garantie) si merg cu el la service, dau bani si il repara sau il inlocuiesc cu unul nou ?

  6. @Ungureanu Daniel : eu daca-mi iau o masina second fără carte service,fără nimic si se strica,eu știu,sa zicem direcția,dacă mă duc la reprezentanta acelei mărci de mașina dau ceva banet si-mi dau unul nou???? WTF,tu te auzi pe tine ce intrebari pui?

  7. @amfetamin chiar iti schimba iphonul cei de la Noumax chiar daca nu si acte de provenienta, DAR trebuie sa fie inca in acea garantie Apple!

  8. @Florin I. N-ai fost atent,omul zicea ca FÄ‚RÄ‚ FACTURA SI FÄ‚RÄ‚ GARANTIE sa il schimbe aia cu unul nou,nu zicea nimic de “acea garantie Apple”!

  9. Amfetamin Daniel da doua cazuri : fara factura ori fara garantie !! Deci Florin are si el dreptate … ca daca n-are factura dar in baza de date la apple apare ca mai are garantie il schimba ! Problema apare cand nu mai are garantie !!!!

  10. Da. Problema apare imediat dupa garantie.Eu am sunat la noumax si istyle sa imi inlocuie o baterie la un itouch iesit din garantie si raspunsul a fost ca mi-l inlocuie cu unul la fel refacut+cam 120€ sa dau.Isteti astia de la Apple.Pe urma pun o baterie de 6-7€ in al meu si il dau cu 120.

  11. Am luat eu un 4 S de pe net neverlocked cu 1100 ron dar avea o pata galbena….am verificat imei mai aveam pana pe 25 noiembrie garantie internationala…intr-o luni l-am lasat si miercuri mi-au dat altul nou nout cu tiple …

  12. Salut, te rog ca in cadrul articolului, alaturi de iStyle si Noumax sa adaugi si Cordon Electronics. Cordon este de asemenea Service Autorizat Apple, motiv pentru care si apare in linkul furnizat de Marius9425 pe site-ul apple.com, calitatea de service autorizat putand fi verificata de asemenea si cu reprezentantii Apple in Romania. Iti multumim. Mihai P.