Prima Pagina aplicatii Microsoft Office pentru iOS genereaza o disputa intre Apple si Microsoft

Microsoft Office pentru iOS genereaza o disputa intre Apple si Microsoft

  Microsoft Office pentru iOS va fi lansat anul viitor in App Store, insa intre timp suita de aplicatii genereaza o disputa intre Apple si cei de la Microsoft. Ieri au aparut primele informatii despre o neintelegere privind serviciul de cloud computing numit SkyDrive, Apple dorind sa primeasca 30% din abonamentele care sunt incheiate prin intermediul aplicatiei. Apple ar fi refuzat sa aprobe un update pentru aplicatia SkyDrive din cauza reticentei celor de la Microsoft de a ii oferi acel procent de 30%, insa in realitate ar fi vorba despre suita Office pentru iOS.

Office has long been a cash cow for Microsoft and extending the platform to iOS will undoubtedly fatten it further. It will also bring significant benefits to Apple’s mobile platform, ones for which Microsoft feels it is owed a discount on that 30 percent cut that Apple would otherwise command on Office 365 subscriptions sold to iOS users through it. The apps are just part of a subscription that includes desktop access. So the company has been pushing Apple to adjust the 70/30 revenue split in its developer license agreement. Predictably, Apple has refused to comply. It’s not yet clear what sort of concession Microsoft is seeking, but whatever it is, Apple’s evidently not willing to consider it. Indeed, I’m told it’s taken a “the rules are the rules” stance, which would suggest it’s not at all willing to negotiate a different split. Apple’s position: If a customer comes through its gateway, it feels it is deserved the commission outlined in 11.12 of its developer license.

  Pentru suita Office Microsoft vinde un abonament numit Office 365, acesta atragand extrem de multi utilizatori si incasari pe masura, iar Apple incearca sa profite de pe urma lor. Microsoft a incercat sa obtina o reducere a comisionului perceput de catre Apple, insa compania din Cupertino a refuzat spunand ca regulile pentru App Store se aplica in mod egal pentru toti dezvoltatorii, si ca nu se va gandi sa faca o concesie pentru Microsoft. Avand in vedere ca suita Office pentru iOS ar trebui sa ajunga abia in luna martie in App Store, exista sanse mici ca disputa sa afecteze utilizatorii, cele doua companii ajungand probabil la un punct comun intre timp.

 • Lucian

  Nu cred ca vor face o reducere, avantajele sunt de ambele parti, Microsoft are un produs bun iar Apple are o platforma populara…

 • Danpuf

  Apple le-a oferit deja prea mult(bootcamp) sa faca si microsoftu macar atat si dupaia sa inceapa cu cersitu

 • filter

  Office 365 e viitorul, Office-ul clasic pe desktop e pe moarte in viitorul nu foarte indepartat in conditiile in care in multe companii sufla puternic curentul Bring Your Own Device si virtualizare. Sunt foarte multe joburi unde omul va fi fericit sa nu mai fie legat de desktopul lui de la serviciu, ci sa isi poata folosi ipad-ul, iphone-ul si de ce nu Mac Book-ul pe care l-a cumparat dupa criterii personale decat un computer vechi si prafuit la serviciu.
  Microsoft incearca sa isi puna veniturile la adapost pentru anii care urmeaza, nu acum cand probabil vor avea vanzari modeste comparativ cu suita iWorks.

 • Anonymous

  Numai ca Apple datoreaza Microsoft insasi propria existenta – altfel erau in faliment din anii 90.
  Apple si Microsoft au incheiat multe intelegeri mai mult sau mai putin secrete de atunci, asa ca o sa se ajunga la un compromis si acum.

 • De fapt i-o datoreaza lui Steve Jobs si lui Gates.

 • florin

  vor si ei 30% si stau cu mana intinsa…urat de tot

 • Isi vor banii pentru ca pun la dispozitia Microsoft un magazin cu sute de milioane de potentiali clienti.

 • florin

  Stiu, ai dreptate si isi permit sa faca asta ca sunt in frunte, dar tot nu-mi place atitudinea 😛

 • Victor Bulgar

  @Danpuf 🙂 M-ai facut sa rad! Bootcamp-ul a fost lansat pentru atragerea userilor de PC-uri, ca in caz ca vor dori sa aiba Windows, sa stie ca o pot face si pe Mac! Asa ca nu vad ce a oferit Apple lui Microsoft!

 • Alexis

  Acest lucru se cheamă șantaj și furt intelectual. Cum adică eu când cumpăr un abonament la un produs plătesc o dată dezvoltatorul ei și a doua oară la Apple? Și vouă vi se pare corect?
  Am citit materialul și din sursă ca să nu dau o interpretare eronată.
  Să zicem: că plătesc și intrarea produsului în AppStore, precum o chirie oarecare, adică un comision de administrare… Dar nu și din venitul pe care îl fac eu.
  E ca și cum închiriezi un loc și trebuie să plătești un procent din venitul acumulat. Sau închiriez un apartament și pe lângă asta să-ți mai ceară un procent din toate veniturile toate. Sau ai un card Visa și plătești comisioane de administrare a contului în funcție de soldul contului tău.

  Și cine pierde? Consumatorul final al produsului.

 • georgian

  aici sunt de parerea lui alexis. Ideea este sa se plateasca o data gazduirea si administrarea in appstore, dar comision din incasari este un bir cam abuziv zic eu… Dar ei probabil se pricep mai bine la afaceri decat noi toti, sunt sigur de asta:D

 • Click

  @Alexis, desi nu e in regula deloc pentru consumatori, nu mi se pare nimic deplasat. Astea sunt afacerile. Iti convine, bati palma. Nu iti convine, cauti o solutie mai avantajoasa. Nu pacaleste nimeni pe nimeni.

  Daca am un supermarket, pot cere celor care vor sa isi vanda produsele in supermarketul meu un procent din vanzari. Daca le convine, batem palma. Daca nu, se duc in alta parte. Astea sunt afacerile. Cum adica santaj si furt? Ii opreste cineva sa isi faca magazinul lor?

 • Sa își facă si ei magazin online ca nu e greu la buzunarul lor…
  Ar fi O greșeală sa depinde doar de magazinul online al altora…

 • Victor Bulgar

  @Cineva, Microsoft are un magazin virtual, a hotarat sa-si extinda vanzarile si in AppStore. Care e problema?

 • djcata

  nu inteleg … apple parca ia 30 % din vanzarile aplicatiilor , de ce trebuie sa ia din abonamentele de ofice 365 care nu e o aplicatie …. aplicatia e office pt ios care daca costa 10$ atunci apple ia 3$ dar nu inteleg cum sa ia ceva din costurile pt cloud ???? de unde si pana unde asa aberatie