Prima Pagina aplicatii Un nou tip de malware pentru OS X va poate taxa abonamentul...

Un nou tip de malware pentru OS X va poate taxa abonamentul de telefonie mobila

  Firma Doctor Web specializata pe securitate informatica a descoperit recent un nou tip de malware pentru OS X care poate duce la o taxare suplimentara a abonamentelor de telefonie ale utilizatorilor. Totul este conceput sub forma unui installer fals pentru OS X, el cerand utilizatorilor sa introduca un numar de telefon pentru a instala aplicatia descarcata, iar oferind acel numar de telefon hackerilor utilizatorii le dau acestora posibilitatea de a ii abona la un serviciu de telefonie mobila care ii taxeaza lunar cu o anumita suma.

  Problema cu acest gen de malware este ca utilizatorii ar putea afla despre debitele facturii abia peste cateva luni de zile, daca nu verifica in mod constant cheltuielile, iar acest tip de atacuri devin din ce in ce mai populare. Ele au cel mai mare efect pe telefoanele mobile, insa se pare ca si desktop-urile sunt aduse acum in joc, iar daca descarcati vreun software care va cere sa introduceti un numar de telefon, asigurati-va ca el vine de la un producator cunoscut.

 • Andrei

  O singură problemă cu acest articol, nu e un malware pentru OS X, e un malware și atât … ar putea la fel de bine să fie pentru windows linux sau chiar web based.

 • Merge pe OS X? E si pentru OS X.

 • Alexis

  Mai exact este un “cal troian” și bine că nu este virus sau vierme. Nu e așa de grav atâta timp cât nu-l instalezi pe Mac cu vreun program/joc luat de pe torrente. Pe Windows ai antivirus, dar pe Mac nu știu cum l-am putea detecta ușor.
  Așa că suntem la mâna “Mărului” ca să ne ajute!

 • Dan M

  Nu cred ca cineva poate sa se “joace” cu banii tai doar pt ca-ti completezi nr de telefon intr-un formular, exceptie facand calculatorul sau device-ul care se conecteaza la net prin dial-up care, parerea mea, este depasit. Zaone, aveam pretentii de la tine!

 • Theo

  Nu vad cum oferirea simpa a numarului de telefon poate sa faca ceva….daca vor numere de telefon, hecării, pot gasi mult mai usor in cartile de telefoane online.

  PS: singurul virus din OSX se afla intre monitor si scaun.

 • Pingback: Apple actualizeaza definitiile malware pentru OS X | iDevice.ro()

 • Andrei

  Nu e virus, un virus face lucru fără ca tu să ştii. Programul ăsta ca să facă ceva rău … tu trebuie să scrii numărul tău acolo, ei a momentul ăsta pot să ceară operatorului tău de telefonie ceva de genul: “Vreau să taxezi numărul ăsta cu X euro pe lună”, operatorul va trimite un mesaj cu un cod să confirme că tu eşti de acord cu asta (“e posibil ca operatorul să nu scrie în mesaj la ce anume te abonezi presupunând că ştii deja”), codul respectiv îl scrii în aplicaţie, şi “hackerii” se vor duce la operator cu codul zicând “Uite codul, utilizatorul a fost de acord, dă-mi banii!”

  Destul de incomplet articolul, mai mult sperii lumea. Internetul e destul de safe pe Mac OS X dacă ai grijă să nu îţi dai datele la orcine ţi le cere.

 • Deci stai sa inteleg, virusul face ceva fara ca tu sa stii, si tu dupa ce introduci numarul de telefon in aplicatie stii, prin magie desigur, ca numarul este trimis la niste hackeri care te storc de bani. Seems legit.

 • Andrei

  Erau doua lucruri diferite. Am zis mai intai ce face un virus, si anume face lucruri de capul lui … si apoi am zis cum functioneaza aplicatia asta, care in principiu e phishing

 • Si aplicatia asta face lucruri de capul ei.