Americanii isi doresc produse Apple de Craciun, in special iPhone 5

  Se apropie Craciunul, iar companiile care analizeaza pietele comerciale din SUA incep sa publice studii privind intentiile de cumparare ale consumatorilor. Un studiu interesant a fost publicat astazi, el relevand faptul ca americanii isi doresc sa primeasca produse Apple ca si cadouri de Craciun, iar 53% dintre cei interesati sa cumpere un smartphone se gandesc sa achizitioneze iPhone 5. Daca ne uitam la imaginea de mai sus observam ca acum 3 luni de zile lucrurile erau mult diferite, mai putini oameni fiind interesati de iPhone 5, insa spiritul sarbatorilor umple conturile companiei Apple.

  • As summarized by the chart above, interest in buying an iPhone 5 in the next three months jumped from 47.7% to 54.9% after it was introduced and has remained above 53% even as the launch craze faded and the Maps app emerged as an issue.
  • Interest in Google Android phones fell in September (to 35.2% from 39%) but has since remained steady.
  • Interest in Microsoft’s Windows Phone (currently at 6.5%) and Research in Motion’s BlackBerry (4.9%) trail far behind.

  Daca lasam iPhone-ul si trecem la tablete, atunci iPad este produsul favorit al consumatorilor, 44% dintre ei fiind interesati de o achizitie, pe locul al doilea clasandu-se tabletele Kindle cu o intentie de cumparare de doar 24%. Pe locul 3 se claseaza Microsoft Surface cu o intentie de cumparare de doar 21%, cu 24% mai mica decat cea inregistrata acum cateva luni de zile, iar pe locul 4 cu 12% au fost clasate tabletele din seria Nexus. In concluzie, produsele Apple sunt din nou “la mare cautare” si se anunta a fi un nou trimestru fiscal cu vanzari/incasari record pentru compania americana.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Puteti va rog sa-mi recomandati o culoare pentru Iphone 5
    – Alb poate parea un pic cam feminin (nu am tinut in mana unul)
    – Negru se deterioreaza mai repede
    @Zaone multumesc,