Prima Pagina aplicatii Aplicatia Google Maps pentru iOS ar putea incalca legislatia europeana privind protectia...

Aplicatia Google Maps pentru iOS ar putea incalca legislatia europeana privind protectia datelor

  Google Maps pentru iOS a fost lansata saptamana aceasta in App Store si desi utilizatorii au primit-o cu bratele deschise, ea ar putea incalca legislatia europeana privind protectia datelor. Totul incepe cu ecranul afisat mai sus, ecran in care Google a lasat bifata optiunea privind trimiterea de feedback anonim pentru imbunatatirea serviciilor oferite din aplicatie, iar aici vorbim despre informatii privind locatiile, traficul, etc. Cei de la Macworld citeaza comisarul centrului german pentru protejarea intimitatii, acesta spunand ca legile europene ii obliga pe cei de la Google sa nu lase in mod implicit activa(bifata) optiunea de trimitere anonima a datelor. Desi optiunea este implicit activa, utilizatorii o pot dezactiva din interiorul aplicatiei, insa legea europeana spune ca lucrurile trebuie sa stea exact invers, utilizatorii trebuind sa activeze aceasta optiune din aplicatie, nu sa o dezactiveze.

When users install Google Maps on their iPhone, the option to share location data with Google is switched on by default. By doing this, Google violates European data protection law, according to a German data protection watchdog. However, the option box next to the text is switched on by default, which isn’t allowed by European data protection law, said Marit Hansen, deputy privacy and information commissioner at the Independent Centre for Privacy Protection Schleswig-Holstein, Germany, in an email.

  In afara implementarii incorecte a acestei optiuni, comisarul german sustine ca Google nu protejeaza anonimitatea utilizatorilor atunci cand colecteaza datele prin aplicatii. Se pare ca Google colecteaza informatiile intr-un mod care identifica utilizatorii de la care sunt primite, acest lucru este ilegal in Europa, insa companiei Google nu-i prea pasa. In final Google Maps ar putea fi actualizata in curand pentru a nu activa implicit optiunea de trimitere automata a datelor, altfel aplicatia ar putea fi retrasa de catre Apple.

 • AlexMihail

  Când am istalat am debifat casuta respectiva. Asa procedez de regula cu orice soft pe PC,iPad, sai iPhone.

 • si crezi ca google nu stia, sigur este un lucru facut intentionat 🙂

 • Cine vrea, crede ca Google e o companie inocenta.

 • Bogdan

  Si daca am fost deacord ce se poate întâmpla?

 • Se trimit informatii la google despre locatia ta, rute, trafic, etc.

 • Seby

  Si daca nu trimitem aceste date cum vreti sa fie imbunatatit ?
  Si sincer eu nu vad sa scrie undeva ca sunt obligat sa instalez aplicatia asa ca atata timp cat este ceva obtional nu vad de ce se ……pe ei ue , eu unu daca eram la google puneam un anunt ceva la instalarea aplicatiei cu textu “vezi ca esti in zona ue si nu e legala , o instalezi pe propia raspundere” sau ma rog ceva de genu asta si gata………sunt convins ca nimeni nu ar baga in seama textul

  Eu nu-i inteleg pe cei care se plang de anumite chestii si cum e in cazu de fata google , nu va obliga nimeni sa folositi aplicatia , atunci de ce o faceti?

 • Nerviimei

  Daca o facea apple, nu se mai plangea nimeni pe aici.
  Dar s-a vazut ce e in stare apple sa faca dintr-o apligatie de tip map

 • Sebi

  Iar au inceput astia, daca facea Apple, daca dregea Apple. Zici ca Apple e concurentul direct al vostru. Jesus

 • andreisome

  pai la fel si cu apple, cine vrea crede ca este o companie inocenta / cea mai buna din lume / etc 🙂

 • Leo

  Zaone, cine vrea crede ca Apple este o companie inocenta. Daca ai cunoaste cu adevarat modul in care Apple intelege sa isi colecteze datele despre utilizatori, nu ai blama Google. Apple colecteaza date fara ca tu sa poti face ceva in privinta asta, atat in Safari cat si in iOS, Google are ascuns prin menu-uri butonul care opreste chestia asta.

 • @Leo: Nu, ambele colecteaza date fara ca tu sa stii, Google o face intr-un mod mult mai grosolan prin mult mai multe servicii.

 • Vrem navigatie turn by turn prin sistemul GPS si avem naivitatea sa credem ca nu se stie ude ne aflam?? Despre ce vorbim, cum sa fim ajutati sa navigam fara sa se stie unde suntem?…si…cu ce ne deranjeaza ca se stie unde suntem???

 • Apple face ce vrea cu tel.tableta… Etc. ca noi fara sa stim

 • Si restu desigur Samsung , Motorola… Etc

 • Edz

  Si apoi nu mai ai cum sa opt-out din programul lor…