Prima Pagina Apple O echipa de jurnalisti francezi se infiltreaza in fabrica Zhengzhou care produce...

O echipa de jurnalisti francezi se infiltreaza in fabrica Zhengzhou care produce iPhone 5, prezinta viata angajatilor Foxconn (Video)

[youtube]http://youtu.be/Xx5feeoE3-8[/youtube]

  O echipa de jurnalisti ai televiziunii France 2 s-a infiltrat in fabrica Zhengzhou a celor de la Foxcoon, unde printre altele se produc si terminale iPhone 5, pentru a afla cum muncesc si traiesc angajatii celebrului partener al Apple. In emisiunea Envoyé Spécial, difuzata pe acelasi post, jurnalistii au prezentat cateva dintre imaginile din clipurile video din acest articol, ele demonstrandu-ne ca desi Apple si Foxconn au sustinut ca, conditiile de munca s-au imbunatatit, in realitate nu s-au schimbat prea multe. Foxconn nu ar mai angaja minori, insa angajatii locuiesc in cladiri care inca nu sunt construite complet, nu au lifturi sau electricitate, iar cresterile salariale au fost absorbite de companie prin impunerea unor costuri noi pentru angajati.

[youtube]http://youtu.be/PaW1MCLaaxA[/youtube]

  Mai mult decat atat, cei de la Foxconn ar fi mituit conducerile unor universitati locale pentru a obliga studentii sa se angajeze in fabrici, asta doar daca doresc sa isi poata termina studiile. Unii angajati Foxconn depun peste 150 de ore suplimentare de munca lunar si salariul primit de la companie abia le ajunge sa-si plateasca, cheltuielile pentru cazare/masa si costurile suplimentare impuse de catre Foxconn. Practic la Foxconn angajatii sunt in continuare tratati prost, salariile lor aparent mari revin inapoi la companie prin impunerea unor costuri absurde si din pacate prea putini au curajul de a se revolta. Daca intelegeti limba franceza puteti viziona aici intreaga emisiune a celor de la France 2.

[youtube]http://youtu.be/ksMb092MorY[/youtube]