Pretul actiunilor Apple scade sub 500$ pentru prima oara in ultimele 10 luni

  Trendul descendent al actiunilor Apple a continuat astazi, pretul actiunilor companiei coborand, pentru prima oara in ultimele 10 luni, sub valoarea de 500$. Pe 15 februarie 2012 pretul actiunilor Apple era de putin peste 497$, aceasta fiind cea mai recenta data la care valoarea acestora a fost mai mica de 500$. Scaderea pretului actiunilor vine pe fondul unui comunicat de presa care anunta vanzari record pentru lansarea unui iPhone in China, si efectul este neobisnuit.

  In mod normal anunturile de acest gen sunt intampinate de o crestere puternica a pretului actiunilor, insa de aceasta data se pare ca bursa nu a reactionat pozitiv la un anunt foarte important pentru Apple. In cursul noptii trecute analistii unei banci americane au redus previziunea de crestere a pretului actiunilor Apple la valoarea de 575$ spunand ca iPhone-urile nu inregistreaza cerere importanta pe piata, insa afirmatiile lor sunt opuse celor ale Apple.

  Chiar si cu un comunicat de presa important, Apple nu a reusit sa mentina actiunile pe un trend ascendent si in fata analistilor lupta din greu pentru a opri scaderea pretului.