Google Maps genereaza o crestere de 29% in rata de adoptie a iOS 6

  Desi putina lume se astepta la acest lucru, lansarea aplicatiei Google Maps in App Store a generat o crestere de 29$ a ratei de adoptie a iOS 6. Cresterea a fost inregistrata de catre cei de la mopub in cele 5 zile imediat urmatoare lansarii aplicatiei in App Store. mopub este o companie care analizeaza 12.000 de aplicatii si peste 1 miliard de afisari de reclame publicitare, deci rezultatele lor ar trebui sa fie destul de concludente pentru posesorii de iDevice-uri.

  Desi Google Maps pentru iOS este compatibila cu terminalele care au minim iOS 5.1 instalat, majoritatea celor care nu aveau acea versiune a iOS instalata au fost obligati sa faca update la iOS 6.0.1, deci cresterea este normala. Sistemul  de navigatie turn-by-turn a fost probabil principalul motiv in baza caruia utilizatorii au instalat aplicatia, iar pe viitor s-ar putea sa asistam la o crestere cel putin la fel de mare.

5 COMENTARII

  1. Chiar daca presupunem ca TOTI cei care-au pus iOS6 zilele astea au facut-o datorita lui Google, tot vorbim de doar 23% (de la 106% in ziua aparitiei gmaps pana la 129%). In plus, daca ne uitam, de pe 11.12 pana pe 12.12, adica inainte de aparitia lui Google Maps, procentul de useri iOS6 crescuse cu 6%. Adica 6% pe zi. Pastrand aceeasi “panta”, ajungem la concluzia ca fara Google Maps, oricum s-ar fi inregistrat o crestere de 6*4 = 24%. Cu Google maps a fost 29%. Nu mi se pare asa socanta diferenta, pare mai mult o stire de genul dan senzationescu.

  2. @Radu interesant scenariu tau :))))))))) dar putem crede si altceva……
    lasam la o parte faptu ca nu stim exact daca semnu din ziua de 12/11 chiar era la 100% si nu la 104% sau altu……si chiar daca intre 12/11 si 12/12 chiar a crescut cu 6% tot nu e destul de clar calculul tau pentru ca pe data de 12/13 si 12/14 procentajul nu a mai crescut cu 6% pe zi si doar cu 1% respectiv 5% deci ceva nu se leaga si eu pot sa cred ca in aceste zile multi sau convins ca singura cale de a folosi gmaps este de a face un update 😛 , deci cred ca e logic si ce spun eu asa ca sunt destule scenarii care pot lua nastere , dar faptu ca pur si simplu la doar cateva zile de la aparitie , gmaps a fost “luat” de milioane de posesori de idevice-uri si intamplator tot in acele zile a crescut si numarul celor care au facut update ma face sa cred mai degraba in scenariu meu decat in scenariu tau si asta fara sa pun la socoteala ca aceasta informatie este “spusa” de mopub care poti afla imediat pe internet ce fac si cu ce se ocupa daca din ce a spus zaone in articol nu ai inteles………

  3. Probabil ca stirea asta este intr-adevăr cam “senzationalizata”. Nu vreau sa comentez asta.
    Numai pentru corecta informare! Cresterea de la 106 la 129 (cu sau fara %) se calculează astfel: 100 x (129 – 106) / 106 si nu prin diferența.