UPDATE: Kodak decide sa-si vanda portofoliul de brevete unor grupuri de licentiatori din care fac parte Google si Apple

  Acum doua saptamani v-am spus ca Google si Apple isi unesc fortele pentru a achizitiona portofoliul de brevete ale celor de la Kodak, iar intr-un comunicat de presa publicat astazi cei de la Kodak au confirmat vanzarea brevetelor catre doua grupuri de licentiatori. Intellectual Ventures si RPX Corporation sunt companiile care au cumparat portofoliul de brevete ale celor de la Kodak pentru de 525 de milioane de dolari,  suma urmand a plati datoriile celor de la Kodak, insa numai daca instanta care judeca, cererea de faliment va aproba vanzarea.

  Apple este implicata in Intellectual Ventures si Google este implicata in RPX Corporation, ambele companii beneficiind de pe urma acestei achizitii. Ca parte a intelegerii incheiate astazi de catre Kodak, compania a fost de acord sa renunte la procesele intentate companiilor carora le-a vandut brevetele, astfel ca Apple a scapat de un proces si Google va avea cel mai probabil aceleasi beneficii. Achizitia le va permite atat celor de la Google, cat si celor de la Apple sa utilizeze fara probleme tehnologiile brevetate de catre Kodak, asa ca in curand e posibil sa vedem aceleasi functii disponibile in iOS si Android OS.

UPDATE: Se pare ca din grupul de licentiatori fac parte si: Samsung, Facebook, RIM, Microsoft, Amazon, Fujifilm, Huawei, HTC, Adobe si Shutterfly.