Companiei Apple ii este invalidat un brevet important pentru sistemul pinch-to-zoom

  Pinch-to-zoom este probabil una dintre cele mai cunoscute functii ale iOS-ului, Apple protejand acest sistem printr-un brevet de inventie pe care l-a utilizat pentru a ataca producatorii de terminale Android. Ieri intr-o sedinta de judecata in care se discuta apelul facut de Samsung impotriva hotararii de a acorda companiei Apple despagubiri de 1.05 miliarde de dolari, s-a aflat ca oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a invalidat brevetul de inventie pentru sistemul pinch-to-zoom.

  In decizia de invalidare oficiul a afirmat ca exista cateva brevete in care sistemul este descris in moduri similare, acele brevete fiind inregistrate inaintea celui depus de catre Apple si asa s-a impus invalidarea sa. Acest brevet a avut un rol important in acordarea despagubirilor de 1.05 miliarde de dolari catre Apple, judecatoarea care a prezidat cazul a refuzat sa permita reducerea sumei dupa invalidarea brevetului, insa lovitura primita de Apple este foarte puternica.

  Practic acum Apple foloseste aceasta tehnologie fara a avea acoperire in cazul unui proces, detinatorii brevetelor de inventie care o descriu pot actiona Apple in judecata si compania nu are cu ce sa se protejeze pe viitor. In aceeasi masura Apple nu mai poate ataca producatorii de terminale Android si in viitor s-ar putea sa afle ca alte brevete de inventie importante ar putea fi invalidate.