Prima Pagina Apple Companiei Apple ii este invalidat un brevet important pentru sistemul pinch-to-zoom

Companiei Apple ii este invalidat un brevet important pentru sistemul pinch-to-zoom

  Pinch-to-zoom este probabil una dintre cele mai cunoscute functii ale iOS-ului, Apple protejand acest sistem printr-un brevet de inventie pe care l-a utilizat pentru a ataca producatorii de terminale Android. Ieri intr-o sedinta de judecata in care se discuta apelul facut de Samsung impotriva hotararii de a acorda companiei Apple despagubiri de 1.05 miliarde de dolari, s-a aflat ca oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a invalidat brevetul de inventie pentru sistemul pinch-to-zoom.

  In decizia de invalidare oficiul a afirmat ca exista cateva brevete in care sistemul este descris in moduri similare, acele brevete fiind inregistrate inaintea celui depus de catre Apple si asa s-a impus invalidarea sa. Acest brevet a avut un rol important in acordarea despagubirilor de 1.05 miliarde de dolari catre Apple, judecatoarea care a prezidat cazul a refuzat sa permita reducerea sumei dupa invalidarea brevetului, insa lovitura primita de Apple este foarte puternica.

  Practic acum Apple foloseste aceasta tehnologie fara a avea acoperire in cazul unui proces, detinatorii brevetelor de inventie care o descriu pot actiona Apple in judecata si compania nu are cu ce sa se protejeze pe viitor. In aceeasi masura Apple nu mai poate ataca producatorii de terminale Android si in viitor s-ar putea sa afle ca alte brevete de inventie importante ar putea fi invalidate.

 • plex

  Inovatia apple:)

  multumim zaone pentru functia edit,sper sa nu o mai scoti.

 • dany

  ce ma incanta stirea asta, prea considera ca au inventat totul, ma mir ca nu au un brevet si pe roata, asta numai pt ca au stiut sa deseneze o schita cu un cerc.

 • Roby

  Sunt fan apple da tare ma bucur pentru stirea asta :))

 • iPad2istul

  @Roby
  Daca te declari “fan apple” nu te bucuri pentru stirea asta. Sau poate crezi cumva ca denumirea “fan” vine de la ventilator.

 • Alexis

  Această funcție exista și pe telefonul meu nokia e72, numai că nu se făcea prin touch. Nașpa! Aștept mai multe inovări în domeniu. M-am uitat aseară pentru prima dată la o prezentare pe YouTube la blackberry 10 soft și cred că o revină bine pe piață.
  Aș dori o concurență mai acerbă!

 • Victor Preda

  @iPad2istul , @Roby este corect , omul vede cum o gasca de Masoni Americani incearca sa fure cu nerusinare si apoi sa arunce pisica moarta in alta gradina …

 • Seby

  @iPad2istul si mie imi plac apple si pot spune ca sunt un fan , poate nu unu mare cum sunt altii de sunt in stare de orice ca sa nu auda ceva de rau de apple dar unu mai mic sunt………..
  vroiam sa spun ca aceasta stire ma bucura enorm si pe mine pentru simplu motiv ca prin palmele aste se mai trezesc si ei si realizeaza ca nu ei au inventat tot si nu de la ei a plecat tot si fiecare a venit cu cate ceva………….si cel mai important poate asa nu mai pierde vremea cu chestii de doi lei ca sa nu le spun altfel si incep sa faca treaba BUNA din nou…………

 • djcata

  ce nu inteleg eu , este cum au putut sa acorde brevetul adica nu au cercetat si descoperiat asta inainte ? adica e ceva de genul iti da brevet , tu ii dai pe aia in judecata si dupa il retragem dar nu retragem si ce s-a castigat la proces pe baza unui brevet fals ….. interesanta politica asta mafiota