Iata ce de nu este bine sa duci un iDevice/Mac la Apple fara sa stergi continutul din el

  Aseara v-am spus ca Gizmodo a publicat un articol in care povesteste lucrurile care se intampla in interiorul lantului de retail al companiei Apple si acolo exista multe lucruri care ii vor speria pe multi. Printre ele exista cateva informatii despre modul in care angajatii Apple acceseaza datele persoanel din iPhone/Mac-uri, mai ales daca persoana care il aduce este interesanta. Mai exact, se pare ca femeile atragatoare care aduc iPhone-uri la reparat se aleg si cu o verificare a Camera Roll-ului, iar angajatii gasesc acolo multe lucruri interesante.

  Chiar daca voi nu aveti poze nud in Camera Roll, este recomandabil sa stergeti tot ce aveti in iDevice si sa ii faceti un restore inaitne de a il duce la reparat la un service, altfel persoanele de acolo ar putea fi tentate sa verifice tot ce aveti voi in terminale.

20 COMENTARII

  1. Orice informatie ce exista in internet, este posibila de a fi accesata la un moment dat. De aceea, nu faceti backup pe servera la informatii confidentiale, gen poze nud, excel-uri de firma, bursa etc. fiecare baza de date poate fi sparta, cumparata, lichidata si lasata in voia sortii. Si mai ganditi-va ca angajatul unei astfel de subsidieri, gen server, mail, banca etc, are acces la date. Politica de criptare nu presupune si gradul de control ca client asupra firmwi. Va spune un fost hacker. Sarbatori fericite si fiti intimi, fara tehnologii, doar cu lumanari, caldura si colinde! Numai dw bine!

  2. Ar fi recomandat :))dar multi nu o fac:)))eu de ex cand am dus laptopu la reparat acum cativa ani am instalat win iar :))Si asa era irecuperabil dar am vrut sa stiu sigur ca nu se intampla nimic

  3. @Zomby nu e adevarat ceea ce spui sau spune lumea, eu nu sunt hacker, dar chiar daca reinstalezi windowsul sau formatezi un hard disk sau un pen, informatii se mai pot recupera si destul de multe, chiar nu stiu de pe Iphone pt ca este prea bn protejat de itunes… sa ma corecteze cineva daca nu este adevarat 😀
    @Zaone e tare treaba asta cu timpul de editare inainte de postatea permanenta 😀

  4. Teoretic de pe orice hard sau flash poti recupera date. Exista tutoriale si pe youtube cum poti recupera date de pe hard si ramai surprins de ce poti gasi. La munca folositi compu de la munca si in rest nu mai faceti poze dezbracate la iubite ca o sa le vada toata lumea. :))))

  5. Am urmarit intreg articolul, si imi pare rau sa spun ca nu doar la Apple se intampla asta, majoritatea care lucreaza acolo sunt tineri si aici isi creeaza experienta, magazinul lor este un starting point. Eu am experienta de vanzari din magazinele Altex/Mediagalaxy, am lucrat acolo o perioada, dar am mers mai departe in cariera si recunosc ca si eu am facut in cateva situatii la fel, venea o fata frumoasa cu un laptop la garantie, si in timpul diagnozei pentru service mai urmaream si ce are pe acolo, recunosc ca m-am uitat la poze si filmari, dar nu am depasit aceasta limita sa le si copiez sau distribui. Asta e in magazin, si pot sa va zic sigur ca mai departe in service se intampla la fel.

  6. Normal ca peste tot e asa, dar la Apple e mai important pentru ca… e Apple. Asta e situatia acum, daca maine apare ceva asemanator despre dell, hp sau asus, de exemplu, n-o sa-i prea pese cuiva.

  7. Pt harduri,exista un programel ce rulează numai de pe o discheta,si care face formatare de la 0.Din ce știu nu se mai poate recupera nimic.

  8. Mi se pare cam de prost gust sa copiezi niste poze nude dintr-un telefon cand internetul colcaie de pornache si poti creea si alte probleme aceelei persoane (mama,tata,amant,sotie)

  9. @Costi, ai dreptate, daca hardul se formateaza in modul rapid, atunci numai tabelul locatiilor fisierelor sunt sterse, insa cu ajutorul SpinRite, de exemplu, se pot reface informatii dupa un algoritm de predictibilitate a continutului urmatorului bit ocupat de fisier. Insa toate astea doar daca informatia a fost inlocuita partial. Daca insa s-au folosit programe gen HDD Low Level Format Tool, care umple tot hardul cu zerouri, atunci e imposibil prin soft, si doar prin cititori magnetici se poate recupera o parte infima.

    Asa ca, pentru cei ce-si vand hardul/laptopul, faceti o formatare cu utilitara HDD Low Level Format Tool si stati linistiti.

    Cat despre iDevice-uri, in afara de golirea Camera Roll-ului si altor aplicatii interne, ar trebui sterse si datele conturilor de mail si iTunes Store, fiindca foarte simplu Genius-sii Apple pot obtine informatia pastrata pe servere.

    Si, in general, aveti mare grija cu datele postate pe net: bazele de date din diverse centre germane, cu ajutorul serverelor Apache, contin informatii despre TOT ce tine de identitatea TUTUROR persoanelor recenzate vreodata, date de la organele cadastrale din TOATE tarile lumii si ORICE server poate fi spart, inclusiv cele cu criptare hardware.

  10. Pacat ca nu am salvat si eu poze/video cu Petre Roman si cu Mircea Badea, al unor cunoscuti de-al lor carora le-am instalat windows-ul =)))))))))))

    Se vindeau pe bani buni :))
    Dar nu sunt genul.

  11. Fac pariu ca 80 la suta din noi cei de pe forum am face la feldaca am lucra la apple. Evident eu si cei care se simt jigniti suntem exclusi :d Cum naiba sa nu te uiti daca isi lasa aia pozele pe acolo. Acum a te uita e una si a folosi informatiile e alt lucru , care clar ar trebui pedepsit.

  12. Totusi exista si posibilitatea de a formata un hard inclusiv din sistemul mac os cu 5 grade de formatare. Dureaza vreo 6 ore si e hight security. Adica rade cam tot!

  13. Dar dc ma rog la Samsung “nu” se intampla asa cv? vai de viata lui Jobs (sau de somnul lui)
    Si la Orange, Vodafone, Cosmote e aceeasi branza, dar ma rog ei sunt Apple trebuie sa ii lovim mai tare ca sa cada. Doar nu o sa stea Jobs sau cn e acum la conducere sa vada ce coc. s-a angajat la Apple Honolulu

  14. Angajatul Apple probabil ca va vedea Cydia, o va deschide, si daca aveti ceva de cenul Installous, iAP Cracker sau chestii piratate, ori nu va face nimic (sa speram) ori va spune sa le stergeti, ori va da pe mana legii.
    P.S: Nu mi s-a intamplat niciodata, si nu vreau sa li se intample cuiva.