Samsung poate fi amendata cu pana la 15 miliarde de dolari din cauza unor procese intentate companiei Apple in Europa

12

  Saptamana trecuta Comisia Europeana a acuzat oficial Samsung de incalcarea legislatiei europene prin utilizarea brevetelor FRAND in unele procese intentate companiei Apple. Desi in documentul oficial CE nu specifica vreo posibila amenda pentru incalcarea legislatiei, cei de la The Guardian sustin ca Samsung poate fi amendata cu pana la 10% din cifra de afaceri pentru anul 2011, adica aproximativ 15 miliarde de dolari. Samsung a folosit brevete FRAND pentru tehnologii 3G pentru a incerca sa scoata de pe piata anumite produse Apple, tentativele sale au generat o investigatie de aproape un an de zile a CE, iar finalul ar putea fi o amenda consistenta.

Samsung, the south Korean electronics giant, could face fines running to billions of pounds from the European commission over its attempts to use its “standard-essential” patents on 3G to ban sales of Apple’s iPhone and iPad in Europe. The potential fines can run to 10% of a company’s worldwide turnover, which in tSamsung’s case would amount to nearly $15bn (£9.3bn), based on its 2011 revenues of $148.9bn. The commission opened its investigation into Samsung in January.

  Desi Samsung trebuia sa licentieze in termeni rezonabili si corecti acele brevete de inventie, discutiile purtate cu Apple nu au dus la incheierea unui acord si acum Samsung ar putea plati extrem de multi bani pentru actiunile sale. Daca in SUA coreenii ar putea fi obligati sa plateasca pana la 1 miliard de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie ale Apple, iata ca in Europa amenda ar putea fi cu de pana la 15 ori mai mare, insa totul ramane la decizia CE.