Apple si Intel ar colabora pentru dezvoltarea unui smartwatch

  2012 a fost anul in care cele mai multe proiecte de smartwatch-uri au fost supuse spre finantare utilizatorilor posesori de smartphone-uri, iar Apple si Intel par a fi interesate de acest trend. Desi vorbim despre un simplu zvon, doua publicatii care au cunostinte in interiorul lantului de parteneri Apple, sustin ca Intel si compania din Cupertino ar dezvolta impreuna un smartwatch capabil sa se conecteze la iPhone/iPod-uri si tablete iPad prin intermediul Bluetooth-ului.

  Ceasul destept ar putea ajunge pe piata in prima parte a anului viitor si ar urma sa aiba un ecran OLED de 1.5 inch tratat cu ITO si fabricat de catre o companie din Taiwan. Practic un ceas de acest gen s-ar putea interconecta la terminale si in afara afisarii orei/a datei, el ne-ar putea spune cand avem mesaje/email-uri/notificari necitite, ne-ar putea spune cand ne suna cineva si ne ne suna dar ne-ar putea permite sa respingem apeluri, si posibilitatile se limiteaza doar la imaginatia inginerilor din Cupertino.

  Avand in vedere succesul produselor de acest gen, un smartwatch produs de catre Apple s-ar vinde extrem de bine daca ar fi disponibil la pretul corect si ar duce functii noi fata de celelalte disponibile pe piata.