Tim Cook incaseaza 4 milioane de dolari in 2012 ca si CEO al Apple

  Anul 2012 a fost extrem de bun pentru compania Apple, veniturile si profitul crescand semnificativ pe fondul lansarii multor produse interesante care au avut succes in randul consumatorilor. Pentru realizarile Apple, Tim Cook a fost rasplatit cu salariul sau anual de 1.39 milioane de dolari, insa veniturile au fost completate de inca 2.8 milioane de dolari care reprezinta stimulente oferite de catre Apple tuturor celor aflati in echipa de conducere a companiei.

Apple Inc. (AAPL) Chief Executive Officer Tim Cook will receive compensation for 2012 valued at $4.17 million, down 99 percent from a year earlier because of a lack of stock awards he received for 2011. The total includes $1.36 million salary and $2.8 million in incentive plan compensation, Cupertino, California-based Apple said today in a regulatory filing. His 2011 compensation of $378 million, one of the biggest pay packages on record, was boosted by $376.2 million in stock awards that he’ll get over a decade.

  In total Tim Cook a incasat 4.17 milioane de dolari anul acesta, suma fiind cu 99% mai mica decat cea de anul trecut, conform Bloomberg. Diferenta pare mare, insa anul trecut Tim Cook nu a incasat 378 de milioane de dolari de la Apple, asa cum sustin unele publicatii, deoarece 376.2 milioane de dolari din acea suma reprezinta pretul actiunilor oferite lui Tim Cook, actiuni care pot fi vandute abia in 2020 si numai daca el va ramane CEO pana atunci.

  Practic anul acesta Tim Cook a incasat mai multi bani decat anul trecut de la Apple si probabil anul viitor incasarile vor fi mai mari.