Tabletele iPad genereaza in continuare cel mai mare trafic de internet

  Tabletele iPad se vand bine si spre uimirea unor producatori de terminale Android, ele chiar sunt utilizate pentru navigarea pe web. Acesta este unul dintre principalele lucruri pe care le fac utilizatorii pe tablete, iar daca este sa comparam tableta iPad cu concurenta, diferentele sunt mari. Practic tabletele iPad genereaza aproape 90% din traficul de internet facut de tablete, competitorii sai directi generand maxim 5% din trafic, tabletele Amazon si cele din seria Samsung Galaxy Nexus fiind in topul listei.

As seen in the above graph, users of the Kindle Fire family of tablets constituted 4.88 impressions per 100 iPad impressions in December – a 4.25% share of all tablet Web traffic as a whole. This is an increase of nearly 20% from Kindle Fire’s 3.57% share observed in our last Tablet market update. The Samsung Galaxy family of tablets also experienced a usage share increase, albeit less impressive than the Kindle Fire, growing from 2.36% to a 2.65% share of all domestic tablet traffic.

  Cifrele reprezinta date contorizate in perioada 8 – 14 decembrie si se aplica doar pentru SUA si Canada, insa vorbim despre doua tari foarte mari in care atat tabletele iPad, cat si tabletele Android inregistreaza vanzari bune. Desi nu avem  statistica de acest gen la nivel global, tabletele iPad reprezinta putin peste 50% din numarul total de tablete livrate in intreaga lume, insa cand vine vorba despre utilizare, cotele de piata sunt complet diferite.

7 COMENTARII

  1. Sa nu uitam un aspect important in aceste clasamente: multi posesori, chiar foarte multi posesori si utilizatori de tablete si-au ales tableta in functie de BUGET ! ! ! Cunosc foarte multe cazuri cand persoanele respective au cumparat tablete Android nu pentru ca sunt bune sau fiabile, ci pentru ca nu au avut bani suficienti pentru iPad. O experienta d-asta am trait si eu pana sa apara iPad mini, asa ca stiu cum este cu alegerea in functie de buget.

  2. Ipadul se apropie mult de un desktop replacement. Celelate sunt inca niste dispozitive mobile pe care paginile se incarca greu desi au resurse duble fata de un desktop cu Win XP de acum 2-3 ani.

  3. Deci iti cumperi tableta cu Android ca sa ce ? Sa folosesti functia de calculator de birou ? Nu mai bine iei din piata de la magazinul chinezesc un calculator Casyio cu 6 lei ?

  4. Pai cine are mai mult de 6 RON poate sa-si cumpere linistit o tableta cu Android. Cine n-a avut si doar a butonat o tableta cu Android prin Showroom-uri sau Mall-uri e mai bine sa se abtina de la comentarii inutile. Eu de exemplu, pana sa apara iPad Mini, am testat pe banii mei doua tablete de la Allview si m-am cam lamurit ce poate face o tableta ieftina, ori ai rezolutia proasta, ori nu tine bateria decat 2 ore, ori nu ai audio pe iesirea de HDMI, ori vreun contact imperfect pe placa de baza, ori la bootare porneste din 3 in 4, cam asta se intampla cu tabletele romanesti si partea proasta e ca suportul tehnic e 0 (zero). La Garantii nici nu trebuie sa dai prea multe explicatii pentru ca primesti banii pe loc, si asta nu este o mare problema pentru producatorii autohtoni deoarece INTOTDEAUNA vor exista oameni care nu au sau nu sunt dispusi sa plateasca pentru un produs PREMIUM like Apple. Important e sa sti ce vrei de la o tableta, si din pacate foarte multi dintre noi habar nu au, mai ales copiii. In cazul tabletelor Apple, multi le considera o extensie a telefonului, si asta e total gresit in opinia mea. Eu de exemplu mi-am cumparat tableta pentru prezentare de continut multimedia clientilor mei, player de filme HD / Full HD, PDF reader, internet, gaming. Cam asta e ordinea de prioritati. Partea cu player-ul de filme HD nu prea mi-a iesit deoarece nu are JB iar cablul de HDMI costa cam mult 241 RON, si de aceea am preferat sa cumpar un Media Player separat la 300 RON. Oricum pare cam ciudat sa stai cu tableta atarnata de televizor ca sa vezi filme.

  5. Imi spunea cineva de la service de la Emag ca la 22-23 de Tablete vândute , una e Apple , ca lumea cumPara doar prostii ieftine si ca nr tabletelor Apple vândute in Iasi e ingrijorator de mic in raport cu porcarille cu android care au vânzare mare . Oare la Bucuresti sa stea altfel situatia? Ciudat dar real si adevăr in România … adică lumea e săracă inca …