Prima Pagina Android Safari a fost cel mai utilizat browser pentru terminale mobile in anul...

Safari a fost cel mai utilizat browser pentru terminale mobile in anul 2012

  Safari este browserul nativ al sistemului de operare iOS, in el se deschid toate link-urile accesate din diversele aplicatii native/terte, iar asta le-a oferit celor de la Apple suprematia pe piata browserelor pentru terminale mobile. Conform celor de la Net Market Watch, Safari a fost utilizat de catre 60.56% dintre terminalele mobile care au navigat pe web in anul 2012, el fiind urmat de catre browserul nativ al Android OS care a avut o cota de piata de 22.1%, pe locul 3 clasandu-se Opera Mini cu 10.71%.

  Practic aproape doua treimi dintre terminalele mobile care navigheaza pe web sunt iDevice-uri, doar putin peste 20% sunt terminale Android, cifrele pentru Opera Mini s-ar putea imparti pentru mai multe platforme, iar procentele inregistrate de alte browsere sunt prea mici pentru a fi luate in considerare. Apple a reusit sa convinga posesorii de iDevice-uri sa foloseasca internetul mobil oriunde s-ar afla, anul trecut ele au fost in top, ramane sa vedem cum va sta situatia anul acesta.

 • plex

  Problema la terminalele android sta in faptul ca aceste terminale care utilizeaza google chrome spre exemplu(aici includem majoritatea) lor,atunci cand intra pe internt sunt vazut ca desktopuri si nu un terminal mobil,de aici este diferenta aia covarsitoare in favoarea ios-ului.

 • Hybrid

  Ma miram ca are asa putin Chrome-ul…pe desktop cel putin este peste Safari

 • Sorin

  Nu era toata lumea in extaz ca a aparut ,vai Doamne, Chrome , sfantul browser ? Flops ?

 • Doc

  Plex, dacă Safari are peste 60%, cam ce prognoza oferi pentru Chrome, evident, pe tablete și terminale instalat?!

 • amfetamin

  Eu cred ca testele s-au facut in Cupertino:-))

 • La browser-ul android trebuie sa bifezi optiunea Desktop sa fie identificat ca un pc.

 • plex

  @Doc nu am ce prognoza sa ofer pentru acele terminale,dar cu siguranta scorul sta altfel.Toate terminalele android de top,gen samsung galaxy s3,htc one x,etc au ca default,browserul chrome sau bazat pe chrome(adica un browser chorme customizat de producator).Sunt sute de milioane de dispozitive android,chiar crezi ca 1% este ponderea lor pe internet,hai sa fim seriosi.Erau niste articole pe net care prezenta acest lucru.

 • @plex: Sigur scorul sta altfel, mincinosii astia cu analizele lor. Pana si bebelusii au terminale Android, toata lumea cumpara cate 10, dar nu se vede in statistici. Mama lor de mincinosi. Yeah… si mai spun unii ca posesorii de iDevice-uri sunt spalati pe creier.

 • Seby

  safari din punctu meu de vedere e o porcarie si nici macar nu il folosesc……….cat despre chrom sigur situatia este alta dar cum spun si baietii mai sus problema ca nu se vede in acest sondaj fie el real fie mincinos este alta…….oricum nu ai cum sa compari chrom cu safari :))))))))))) poate cu explore mai poti sa faci o comparatie dar cu chrom??? sunt pe jos de ras

 • Sorin

  Se vede că e vacanță școlară ….

 • Doc

  Plex, îți scapă ceva la adunări simple 😉 Ars Technica nu se ocupa de glume când publica niște statistici, asa cum crezi tu ca misiunea lor are la baza denigrarea Android, unde ești fan! Dacă erai curios sau interesat probabil puteai sa observi acest fapt: “In the mobile market, Android’s position has continued to strengthen over the course of the year, but Apple’s iOS devices remain more widely represented on the Web”. Voila!