Apple intentioneaza sa implementeze Wi-Fi 802.11ac in viitoarele Mac-uri

  In Mac-urile si iDevice-urile lansate anul acesta, Apple a imbunatatit calitatea conexiunlor Wi-Fi, iar pentru viitor ne pregateste ceva foarte interesant. Wi-Fi 802.11ac va fi implementat in viitoarele produse ale companiei din Cupertino, o oferta de munca publicata de Apple confirmand acest lucru. Compania cauta un inginer specializat in aceasta tehnologie, rolul sau fiind de a ajuta la implementarea ei in viitoarele Mac-uri pe care Apple urmeaza sa le aduca pe piata.

System Test Engineering is looking for an experienced test engineer with excellent problem solving and communications skills. In this role, you will be testing, automating, leading, and working closely with the entire cross-functional team to ensure quality for Macintosh products. Technical knowledge of WiFi (802.11a,b,g, ac) and Ethernet network environments.

  Tehnologia Wi-Fi 802.11ac ar urma sa ofere viteze triple fata de Wi-Fi 802.11n, adica pana la 450 Mbps pentru conexiuni pe o singura antena si pana la 1.3 Gbps pentru conexiuni de pana la 3 antene. Practic folosind asemenea conexiuni putem transfera fisiere mari extrem de rapid intre Mac-uri, insa viteza de transfer nu tine doar de Wi-Fi, ci si de capacitatile hardware ale hard disk-urilor, iar Apple implementeaza unitati de slaba calitate in MacBook Pro, de exemplu.

5 COMENTARII

  1. Da, intr-adevar Apple are unitati HDD slabe in MBP.
    DAR, nu confunda Mbps (Mega bits per second) de la wireless cu MB/s (Mega Bytes per second) din benchmark-urile HDD/SSD. Ca sa le aducem la un numitor comun 450 Mbps (TEORETIC maxim in articolul tau) este 56.25 MB/s. Tinand cont ca-i un maxim teoretic ala , greu de atins, n-o sa se impotmoleasca Wi-Fi ul in HDD.

  2. Nu se limitează deloc, pentru ca e pur teoretic acel 450Mb/s, fiind destule interferente, ecranări, șamd! Oricum, Air și noul rMBP sunt pe solid drive și cred ca acest trend continua, prețul SSD fiind în scădere la produsele mainstream de stocare date. Totuși, evoluam o data cu tehnologia, asa cum bine prezinți acest trend!