Prima Pagina iOS iDevice-urile depasesc Windows-ul acolo unde OS X-ul nu poate

iDevice-urile depasesc Windows-ul acolo unde OS X-ul nu poate

  iOS-ul si iDevice-urile depasesc Windows-ul acolo unde OS X-ul nu va reusi vreodata, in ceea ce priveste incasarile. Terminalele iPhone si tabletele iPad genereaza pentru Apple incasari mult mai mare decat intreaga divizie Windows a celor de la Microsoft, iar graficele facute de catre cei de la BusinessInsider prezinta intreaga poveste. Practic o divizie mobila a Apple face mai multi bani decat divizia celui mai utilizat si mai popular sistem de operare de pe glob, iar asta spune multe despre cum evolueaza lucrurile in momentul de fata. 

  • NicKel

    ultimul grafic: paradox

  • Adrian

    Cu observatia ca revenue ios a scazut cu 30% in ultimul an, iar windows a ramas oarecum constant.

  • Victor Bulgar

    Nu este corecta comparatia. Cum poti sa compari vanzarile unui sistem de operare cu vanzarile produselor cu tot cu sistem de operare? Deci corect ar fi o comparatie intre vanzarile de OS-uri, daca e vorba de PC-uri, sau de dispozitive, daca e vorba de smartphone-uri.

  • Divizia aia Windows de la Microsoft are multe alte subdivizii care vand hardware. Besides, Microsoft vinde sistemul de operare la preturi consistente.

  • Adrian

    Hardware windows? Te referi la mouse si tastaturi?

  • Adrian

    Excluding the impact of the Windows Deferral, approximately 75% of total Windows Division revenue comes from Windows operating system software purchased by original equipment manufacturers (“OEMs”) which they pre-install on equipment they sell. The remaining approximately 25% of Windows Division revenue is generated by commercial and retail sales of Windows and PC hardware products and online advertising from Windows Live.

    Poti sa-ti dai seama singur de ponderea “hardware”.

    Asa ca in final comparam ios+hardware vs software. Very fair.

  • Blade

    Din cate observ eu,iphoneul 5 nu se vinde asa bine fata de iphone 4s,nu reiese asa din grafice?

  • @Adrian: Pai e problema Microsoft ca nu vinde hardware 😉

  • Adrian

    Corect este: microsoft nu A vandut hardware 😉

  • Adrian
  • Hybrid

    De ce sunt atatea versiuni de windows ? Home,enterprise,ultimate sp1 sp2 de ce o licenta de windows costa de 20-25 ori cat o licenta de Mac OS X ? 🙂 Daca ar costa licenta la windows 75$ sa zicem multi ar avea windows legal..

  • florin

    graficul 2 e gresit…iphone in loc de ipad :)) ce si-au dat ei interesul ca sa faca graficul asta

  • Victor Bulgar

    @Hybrid, incepand cu Windows 8 s-a redus nr. de versiuni, insa ele sunt necesare, pentru ca un elev, de exemplu, nu are nevoie de multe functii incluse in Ultimate sau Enterprise, si atunci de ce sa se ocupe locul si resursele degeaba? SP1, Sp2… sunt update-uri generale ale Windows, nu versiuni, si includ multiple noutati si optimizari, ceva gen versiunile de iOS. Si nu mai costa o licenta Windows de 25 ori mai mult, doar de 10 🙂

  • AnneWhiteWolf

    vedeti ca la doi scrie iphone in loc de ipad