Apple si cateva dintre cele mai celebre clone ale produselor sale

 

  De-a lungul timpului Apple a facut destule produse grozave, si unele dintre ele au fost copiate de catre concurenta, asa cum s-a intamplat cu Android-ul, iPhone-urile sau tabletele iPad. Apple nu s-a sfiit sa faca uneori acelasi lucru, in principal din cauza problemelor pe care le-a avut in trecut, iar cei de la Macworld prezinta cateva dintre cele mai cunoscute clone ale produselor Apple. Privind produsele de mai jos probabil veti intelege de ce Apple isi apara cu atat de multa indarjire creatiile si ceea ce vedem aici reprezinta doar o mica parte din clonele produselor companiei americane.

  Apple II a avut mult succes in randul consumatorilor, iar mai multe companii din Taiwan s-a gandit sa reproduca design-ul, insa sa il si imbunatateasca in anumite privite. Dispozitivul din partea dreapta a imaginii de mai sus si dispozitivul din imaginea de mai sus reprezinta clonele facute de catre companiile taiwaneze.

  De la Apple II trecem la Macintosh 512k, care in Brazilia nu a putut fi vandut de catre Apple, insa a fost clonat de catre o companie locala sub denumirea Unitron Mac 512. Brazilienii au vandut aproximativ 500 de unitati ale acestui produs, pana in momentul in care Apple a reusit sa convinga guvernul sa blocheze comercializarea sa.

  iMac G3-ul celor de la Apple a determinat o companie californiana sa produca doua clone ale sale, dar cu alt sistem de operare, ele fiind prezentate inpartea superioara a imaginii de mai sus. eMachines eOne si Future Power E-Power este denumirea produselor, iar Apple a reusit sa le scoata de pe piata cu ajutorul instantelor, insa nu foarte usor.

  iPod-ul celor de la Apple s-a dovedit a fi extrem de popular in intreaga lume, insa in Coreea de Sud(tara natala a copiatorilor) si-a facut aparitia Nextway D Cube NHD-150D, o clona foarte apropiata de cea a iPod-ului.

  iPod Touch-ul a aparut pe piata in anul 2007, la scurt timp dupa prima versiune a iPhone-ului, iar el a atras rapid atentia lumii intregi, mai ales a copiatorilor. In imaginea de mai sus aveti o clona destul de bine realizata, atat iOS-ul, cat si dimensiunile iPod Touch-ului fiind foarte bine reprezentate.

  Ramanand la iPod-uri va prezint Mp5 Nono Player, adica o clona a celebrului iPod Nano produs de catre Apple. Clona a aparut pe piata in 2009, la scurt timp dupa lansarea iPod Nano 5G, iar pretul de 55$ a atras cu siguranta multi clienti.

Shenzhen Pandora HD Box MINI MAC este o clona a Mac Mini-ului introdus de catre Apple acum cativa ani de zile, cutia fabricata de catre o companie din China reprezentand destul de bine prima versiune a produsului Apple.

  Tableta iPad a fost lansata de catre Apple in 2010, si la scurt timp au aparut diverse clone ale sale, APad 7 fiind unul dintre primele modele aparute pe piata. Cu timpul chinezii s-au specializat pe clonarea tabletei si au reusit sa produca unele copii extrem de fidele, insa aici vedem inceputul furtului.

  Shenzhen Rahway LAVI S21i este una dintre cele mai bine realizate clone ale iMac-ului companiei Apple, chinezii reusind sa reproduca design-ul aproape perfect. Este adevarat ca vorbim despre un PC cu Windows OS, insa chiar si asa, asemanarea cu originalul este extrem de mare.

Articolul precedentiPhone 5 si contractul de Craciun (comic)
Articolul următor30 wallpaper-uri Retina pentru iPhone, iPod Touch, iPad si iPhone 5
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.